Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: οι 4 trendy τάσεις για το 2019/2020

Θέλεις φέτος να κάνεις κάτι διαφορετικό με το χριστουγεννιάτικό σου δέντρο; Βαρέθηκες το στολισμό που έκανες τόσα χρόνια και επιθυμείς να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα; Αυτό το ερώτημα αποτελεί ίσως το πιο δύσκολο των γιορτών. Πώς να στολίσω το σπίτι μου; Τι στυλ διακόσμησης να επιλέξω; Η πρώτη απόφαση που θα κληθείς να πάρεις είναι πώς ακριβώς θα στολίσεις το έλατο. Ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά αν ξεκινάμε από το μηδέν. Στολίδια, γιρλάντες και φωτάκια, όλα πρέπει να συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο που θα αποτελέσει το επίκεντρο στο σπίτι. Έπειτα, με βάση αυτό μπορείς να κάνεις και τις υπόλοιπες αισθητικές παρεμβάσεις.

Το ζήτημα, όμως, που ίσως σε απασχολεί είναι πώς ακριβώς να στολίσεις το δέντρο. Ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου που κινείται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα σου λύνει τα χέρια, αφού σου δίνει πολλές ιδέες, για να εμπνευστείς. Οι παρακάτω τάσεις είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί φέτος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, για να έχεις το πιο μοντέρνο δέντρο στο σπίτι σου!

χριστουγεννιατικα στολιδια glam

Disco Glam

Τα 80’s είναι παντού και η δυναμική τους επιστροφή έχει να κάνει με την αγάπη που είχαμε πάντα για τη λάμψη και τα φαντασμαγορικά μοτίβα. Για να δημιουργήσεις το στολισμό που απεικονίζει τη θρυλική ντίσκο, θα χρειαστείς πολλά φωτάκια σε διάφορα χρώματα, όπως μπλε, πράσινο και κόκκινο. Γενικά, θα πρέπει να μη φοβάσαι να φτάσεις στα όρια του κιτς, για να φέρεις στο σαλόνι σου λίγη από την ανεμελιά και τον εντυπωσιασμό της χρυσής δεκαετίας. Στολίδια με πούλιες και φτερά και λαμπερές μπάλες σε ένα μεγάλο επιβλητικό δέντρο είναι απαραίτητα.

ρετρο χριστουγεννα καμπανες πρασινες

Ρετρό

Μια άλλη τάση που κερδίζει έδαφος και συνδέεται επίσης με τη νοσταλγία μας για άλλες εποχές είναι το ρετρό, το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από μια κατεξοχήν νοσταλγική και οικογενειακή γιορτή. Για το ρετρό στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα χρειαστείς στολίδια και αξεσουάρ από κεραμικό, ξύλο και μέταλλο. Τα χρώματα είναι γήινα και σε ματ αποχρώσεις, όμως μερικές μπάλες σε φλούο χρώματα, όπως ανοιχτό πράσινο και κίτρινο, είναι απαραίτητες. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο όμορφα δένει το αγαπημένο παρελθόν με το παρόν!

λευκα χριστουγεννα

Λευκά Χριστούγεννα

Μπορεί στην Ελλάδα σπάνια να έχουμε τη χαρά να ζήσουμε χιονισμένα Χριστούγεννα, όμως το λευκό είναι αναμφισβήτητα ένα από τα βασικά χρώματα αυτής της τόσο χειμωνιάτικης γιορτής. Μάλιστα, ο στολισμός που έχει ως βάση το λευκό είναι ιδανικός για όσους προτιμούν μια λιγότερο εντυπωσιακή και minimal διακόσμηση. Λαμπάκια σε λευκό ψυχρό ή μπλε φως, διαφανείς και άσπρες γυάλινες μπάλες, γιρλάντες σε στυλ χιονιού, χιονάνθρωποι και λευκές κουκουβάγιες είναι τα αξεσουάρ που θα μετατρέψουν το σαλόνι σας σε ένα απόκοσμο χιονισμένο τοπίο.

χριστουγεννιατικα στολιδια παιδικο ονειρο

Παιδικό όνειρο

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, οπότε ο στολισμός που θα αναδεικνύει την παιδικότητα που όλοι κρύβουμε μέσα μας είναι μια πάντα διαχρονική τάση. Ειδικά αν έχετε παιδιά στο σπίτι, το σκηνικό θα ταιριάζει απόλυτα. Μεγάλες ζωγραφισμένες μπάλες, πλεκτά στολίδια, λούτρινες φιγούρες με ξωτικά και ταράνδους, γυάλινα ζαχαρωτά και χρωματιστά λαμπάκια συνθέτουν το πιο παιχνιδιάρικο δέντρο για μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες προτάσεις χριστουγεννιάτικου στολισμού…