5 εύκολοι τρόποι για να οργανώσετε την ακαταστασία ενός χώρου – αλλά και τη δική σας

Απεχθάνεστε τον χρόνο που χάνετε ψάχνοντας τη λίστα με τα ψώνια ή τον φορτιστή του κινητού σας; Το μυστικό για να μην χάνετε έτσι τον χρόνο σας, είναι να τα έχετε όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα. Ίσως να σας ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Κάθε αντικείμενο που έχετε πρέπει να έχει τη θέση του στον χώρο – ένα μέρος που θα μπορείτε πάντα να το βρίσκετε (και φυσικά να το βάζετε ξανά εκεί όταν δεν το χρησιμοποιείτε).

Η Jysk συγκέντρωσε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε:

1. Οργανώστε τους φορτιστές σας σε μια μικρή αποθηκευτική μονάδα

Φορτιστές, ακουστικά και κινητό μέσα σε συρτάρι
Οργάνωση φορτιστών / Jysk.gr

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό – κάποιοι μάλιστα θα το χαρακτήριζαν και αγχωτικό – από το να ψάχνεις τον φορτιστή σου τη στιγμή που η μπαταρία του κινητού είναι σε χαμηλό επίπεδο και η συσκευή είναι έτοιμη να κλείσει, ενώ εσείς μιλάτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλους τους φορτιστές σας στο ίδιο σημείο – κοντά σε μια πρίζα. Ακόμα καλύτερη λύση είναι να έχει λίγο χώρο ώστε να ακουμπάτε τις συσκευές σας όταν φορτίζουν.

2. Μην ξεχνάτε τη λίστα με τα ψώνια

Φωτιστικό επάνω σε πίνκακα ανακοινώσεων
Φωτιστικά σε γραφείο / Jysk.gr

Κρεμάστε τις σημειώσεις σας σε έναν πίνακα ανακοινώσεων, όπου θα μπορείτε να τις βλέπετε. Το να είστε σε θέση να βλέπετε τις ιδέες και τις σκέψεις σας γραμμένες στο χαρτί, σας βοηθά να τις θυμάστε και ίσως να τις αναπτύσσετε.

Έξτρα tip: Οι καλύτερες ιδέες σάς έρχονται πριν κοιμηθείτε, όταν ξυπνάτε ή στο μπάνιο; Κρατήστε κάπου κοντά σας ένα σημειωματάριο, δίπλα στο κρεβάτι και στο μπάνιο, ώστε να τις σημειώνετε πριν τις ξεχάσετε.

3. Χρησιμοποιήστε κάθε τετραγωνικό μέτρο

Κρεμάστρες επάνω σε τοίχο
Κρέμασμα υλικών επάνω στον τοίχο / Jysk.gr

Αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα, θέλετε να εκμεταλλευτείτε κάθε τετραγωνικό μέτρο για να αποφύγετε την ακαταστασία. Μια χαριτωμένη ιδέα, που θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τους κάθετους χώρους του σπιτιού σας με ένα δημιουργικό τρόπο, είναι να χρησιμοποιήσετε κρεμάστρες και άγκιστρα για να κρεμάσετε τεχνητά φυτά και περιοδικά.

4. Αποθηκεύστε έξυπνα το χαρτί περιτυλίγματος

Ψάθινο καλάθι με χρωματιστά ρολλά χαρτιού
Ρολλά χαρτιού σε καλάθι / Jysk.gr

Μακριά και λεπτά ρολά χαρτιού περιτυλίγματος είναι δύσκολο να αποθηκευτούν κάπου πρακτικά. Μία λύση είναι να πάρετε ένα ψηλό καλάθι και να τα κρατήσετε σε σωστή θέση ίσως τοποθετώντας μέσα ένα ριχτάρι ή ένα μαξιλαράκι. Θα μπορούσατε ακόμα να τα κρεμάσετε στον τοίχο χρησιμοποιώντας κάποιο σπάγκο περίτεχνα.

5. Οι διαφανείς αποθηκευτικές λύσεις εξοικονομούν χρόνο

Μεταλλικό κουτί αποθήκευσης επάνω σε γραφείο
Μεταλλικό κουτί αποθύκευσης / Jysk.gr

Κρατήστε στο ίδιο μέρος τα πράγματα που χρησιμοποιείτε μαζί. Τα ψαλίδια, τα μολύβια και η κόλλα είναι ένα παράδειγμα. Ένα άλλο είναι τα κλειδιά και το πορτοφόλι. Ακόμα, θα μπορούσαν να είναι τα καλλυντικά σας, ένα πινέλο μακιγιάζ, ένα κραγιόν, ένα μολύβι και μια μάσκαρα. Αποκτήστε μια πρακτική αποθηκευτική λύση, κατά προτίμηση μια διαφανή, ώστε να βλέπετε το περιεχόμενο τους. Το VICKLEBY που φαίνεται στη φωτογραφία είναι εξαιρετικά πρακτικό και εύκολο να το μεταφέρετε από το δωμάτιο στο μπάνιο ή στο σαλόνι.

Πηγή: Jysk.gr