Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: 4 ιδέες που θα σας ενθουσιάσουν

Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα της λάμψης, του φωτός και της μαγευτικής ατμόσφαιρας. Οι πόλεις, οι δρόμοι και οι βιτρίνες των μαγαζιών γεμίζουν με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε κάθε γωνιά, τα οποία δίνουν μια άλλη διάσταση στη μουντή καθημερινότητα του χειμώνα. Πράγματι, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς λαμπάκια δεν γίνονται. Μήπως θέλετε κι εσείς να μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν άκρως χριστουγεννιάτικο χώρο γεμάτο χρυσόσκονη, χαρά και ευτυχία, από τον οποίο δεν θα θέλετε να βγείτε; Ξεχάστε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο δέντρο, αυτό είναι πια μια επιλογή που κάνουν όλοι. Εκτός από το δέντρο, όμως, μπορείτε να βάλετε λαμπάκια και σε διάφορα άλλα σημεία του σπιτιού, τα οποία ούτε είχατε φανταστεί. Διαβάστε παρακάτω και ξεκινήστε να εμπνέεστε!

Λαμπάκια-γιρλάντες

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια-γιρλάντες είναι ό,τι πιο must κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό. Είναι λαμπάκια σε διάφορα σχήματα, όπως αγγελάκια, νιφάδες, Άη Βασίληδες και καμπάνες, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Μπορείτε να τα κρεμάστε στη βιβλιοθήκη, να τα τοποθετήσετε σε ένα ράφι, να τα στερεώσετε στον τοίχο ή στην κάσα ενός παραθύρου ή απλά να τα αφήσετε πάνω στο πάτωμα. Θα φωτίσουν και θα ομορφύνουν κάθε γωνιά του σπιτιού σας.

χριστουγεννιατικα λαμπακια κουρτινες

Λαμπάκια-κουρτίνες

Τα λαμπάκια-κουρτίνες είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους. Αποτελούνται από πολλές σειρές λαμπιονιών, τα οποία δημιουργούν μια φωτεινή και λαμπερή κουρτίνα. Είναι ιδανικά, για να κρεμαστούν σε άδειους τοίχους, τους οποίους γεμίζουν μεμιάς, σε πόρτες αλλά και σε κουρτίνες. Μπορούν να είναι σε απλό σχήμα ψείρας ή σε πιο ιδιαίτερα σχέδια, όπως μικρά αστεράκια, ενώ βγαίνουν και σε διάφορα χρώματα ανάλογα με το αν προτιμάτε ψυχρό ή θερμό φωτισμό.

Λαμπάκια με μπαταρίες

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια LED με μπαταρίες ήρθαν, για να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης πρίζας. Πράγματι, είναι πρόβλημα να θέλετε να φωτίσετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας με λάμψη αλλά να μην έχετε κάποια πρίζα κοντά. Τα λαμπάκια αυτά κρατάνε για πολύ καιρό με τις ίδιες μπαταρίες, αφού έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση και τοποθετούνται παντού. Στο κομοδίνο, στο γραφείο, πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, ακόμα και στο μπάνιο μπορείτε να τα βάλετε, αφού χωρίς καλώδια και πρίζες είναι απόλυτα ασφαλή. Είναι ιδανικά, επίσης, και για εξωτερικούς χώρους και βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, ώστε να είναι τέλεια και για μεγάλους κήπους.

χριστουγεννιατικα λαμπακια φωτοσωληνες

Φωτοσωλήνες

Θέλετε να τυλίξετε κάποιο αντικείμενο με φωτάκια αλλά δεν ξέρετε πώς να τα στερεώσετε; Οι φωτοσωλήνες σας δίνουν τη λύση που ψάχνετε. Είναι φτιαγμένοι με υψηλές προδιαγραφές στεγανότητας, έτσι ώστε να είναι κατάλληλοι και για εξωτερικούς χώρους με απόλυτη ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Μέσα από το σωλήνα βγαίνει ο φωτισμός που θέλετε σε διάφορα προγράμματα, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Έτσι, μπορείτε να στολίσετε έναν κορμό δέντρου, τα κάγκελα στο μπαλκόνι, μια κολόνα στο σπίτι ή να τυλίξετε το φωτοσωλήνα σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα τη βιβλιοθήκη. Μάλιστα, επειδή χαρίζουν έναν απαλό φωτισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο.