Είδη κουζίνας απαραίτητα για σωστή λειτουργικότητα

Τα είδη κουζίνας ως συνολικός εξοπλισμός αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργική μιας κουζίνας. Τα μέλη του σπιτιού περνούν πολλές ώρες της ημέρας σε αυτό το χώρο. Τα παλαιότερα χρόνια η κουζίνα ήταν ένας πλήρως αυτόνομος χώρος στο σπίτι με σαφή διαχωριστικά τοιχώματα. Στις σύγχρονες κατασκευαστικές τεχνικές όμως εμφανίζεται συχνά ως συνενωμένη με το σαλόνι και την τραπεζαρία.

Είδη κουζίνας: Τα Υδραυλικά

Η αποχέτευση της κουζίνας αποτελεί σίγουρα ένα σοβαρό ζήτημα. Η επιλογή των αξεσουάρ, του νεροχύτη, των συσκευών, όπως το πλυντήριο πιάτων, αλλά και η υποδομή ώστε να τοποθετηθούν κατάλληλα στο χώρο είναι πολύ σημαντική για την σωστή λειτουργικότητα.

mafou.gr - Μπαταρίες Κουζίνας - Μπαταρία Νεροχύτου Χρωμέ XS Fiore

Οι μπαταρίες κουζίνας υπάρχουν σε πολλά είδη και σε διαφορετικές τιμές. Ανάλογα με το σημείο τοποθέτησης στο χώρο διακρίνονται σε επιτοίχιες και επικαθήμενες. Στις επικαθήμενες η βάση τους εφάπτεται στο οπίσθιο γείσο του νεροχύτη. Το ύψος από το ρουξουνι είναι άλλο ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ιδιαίτερα στις εντοιχισμένες εάν η κάνουλα βρίσκεται ψηλά, είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω λανθασμένης τοποθέτησης, υπάρχει η πιθανότητα να ακουμπά στο παράθυρο της κουζίνας ή να εμποδίζει το άνοιγμά του. Δύο ακόμα είδη μπαταριών είναι οι  αναμεικτικές και οι κλασσικές. Οι μπαταρίας με μίκτη έχουν πολλά πλεονεκτήματα αφού ρυθμίζεται η θερμοκρασία του νερού και να περιορίζεται η ροή στο επιθυμητό σημείο.

Είδη κουζίνας: Νεροχύτες και Απορροφητήρες

Οι νεροχύτες και οι απορροφητήρες είναι από τα δευτερεύοντα στην επιλογή των ειδών για την κατασκευή μιας σωστής λειτουργικά κουζίνας, αφού δεν εμπεριέχονται στις βασικές κατηγορίες όπως είναι τα υδραυλικά, η σωστή τοποθέτηση των πλακιδίων. Η σωστή επιλογή του νεροχύτη προσφέρει εκτός από αισθητική σε μια κουζίνα και περισσότερη ευκολία στο πλύσιμο πιάτων και το καθάρισμα του. Η σωστή επιλογή του απορροφητήρα βοηθάει στην εξαέρωση στην μείωση των δυσοσμιών από μαγειρέματα κ.α. Οι απορροφητήρες μπορεί να είναι συρόμενοι, κλασικοί, με καμινάδα και σε πολλά σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε το καταλληλότερο με βάση το design της κουζίνας σας. Χρειάζεται να θυμάστε πως πρέπει να τον καθαρίζετε και να αλλάζετε τα φίλτρα.

Είδη κουζίνας: Φίλτρα νερού

mafou.gr - Φίλτρα Νερού - Φίλτρο νερού RS 4000 PURE PRO

Τα φίλτρα νερού είναι μία ακόμη κατηγορία που συμπεριλαμβάνεται στα είδη κουζίνας. Υπάρχουν διάφορα φίλτρα νερού. Εκείνα που τοποθετούνται πάνω στην βρύση, πάνω στον πάγκο και κάτω από τον νεροχύτη. Διαλέγετε ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού σας και το μέγεθος της κουζίνας σας. Τα φίλτρα νερού βοηθάνε στο να καταναλώνουμε καθαρό νερό είτε πίνοντας το είτε πλένοντας τα τρόφιμα.

Ο ρόλος της κουζίνας στη σύγχρονη κατοικία

Σε μια σύγχρονη κατοικία συνηθίζεται η πρακτική της εντοιχισμένης μοντέρνας κουζίνας μαζί με τις ηλεκτρικές συσκευές. Θεωρείται ως χρηστική και ωφέλιμη στην εξοικονόμηση χώρου. Άλλωστε μιλάμε για μια εποχή, που χαρακτηρίζεται από την τάση για minimal κατασκευές, ώστε να αξιοποιείται κάθε γωνία, κάθε διάσταση του σπιτιού.

Όταν μιλάμε για την κουζίνα, αναφερόμαστε σε έναν ιδιαίτερα λειτουργικό χώρο, όπου η νοικοκυρά περνά ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς της. Οι κατασκευαστικές υποδομές, η τοποθέτηση των αξεσουάρ και των ηλεκτρικών συσκευών, πρέπει να γίνονται προσεκτικά και να είναι καλά μελετημένα. Επίσης τα χρώματα και τα υλικά είναι δυνατόν να δημιουργούν ωραία αισθητική. Η συνάρτηση αναμενόμενων ωφελειών και κόστους αποτελεί ένα ζήτημα για τα νοικοκυριά. Λύσεις όμως, ακόμα και μες στην κρίση, υπάρχουν.