Ενοικίαση αυτοκινήτου: Τι να προσέξετε όταν ταξιδεύετε με παιδιά

Προγραμματίζετε τις διακοπές σας σε κάποιο ελληνικό νησί παρέα με την οικογένειά σας; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά νησιά που ενδείκνυνται για διακοπές με παιδιά, όπως η Λέσβος, η Λήμνος, η Χίος, η Κρήτη και η Κάρπαθος. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα νησιά είναι μακριά από την Αθήνα, οπότε το να ταξιδέψετε με το πλοίο τόσες ώρες, για να πάρετε και το αυτοκίνητό σας, δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αν αποφασίσετε τελικά να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο, μιας και όλα αυτά τα νησιά έχουν αεροδρόμιο, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μονόδρομος, αφού πρόκειται για μεγάλα νησιά με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα να δει κανείς. Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο στην Ελλάδα μαζί με τα παιδιά σας;

Online κράτηση

Το να κλείσετε το αυτοκίνητο που επιθυμείτε online έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως σημαντικές εκπτώσεις, προσφορές και ποικιλία στα μοντέλα. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επιβοηθητικό για μεγάλες παρέες και οικογένειες, αφού θα έχετε κάνει όλη την προετοιμασία από τον υπολογιστή σας και δεν θα χάσετε καθόλου χρόνο. Μόλις προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο, θα σας περιμένει το αυτοκίνητο που νοικιάσατε χωρίς κανένα έξτρα κόστος και θα πάτε ξεκούραστα στον προορισμό σας. Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένετε αρκετή ώρα στο αεροδρόμιο, μέχρι να διαλέξετε το αυτοκίνητο και τα παιδιά σας με την κούραση της πτήσης μάλλον δεν θα το εκτιμήσουν και πολύ…

Μοντέλο αυτοκινήτου

Αν είστε άνω των 23 ετών και οδηγείτε για πάνω από δύο χρόνια, τότε μπορείτε να νοικιάσετε όποιο αυτοκίνητο θέλετε. Τα μικρά αυτοκίνητα είναι, βέβαια, τα φθηνότερα, όμως όταν ταξιδεύετε με παιδιά και έχετε ένα σωρό πράγματα και βαλίτσες, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο SUV, το οποίο θα σας δίνει τη δυνατότητα να πάτε από όποιο δρόμο θέλετε, ακόμα και αν είναι δύσβατος.

Παιδικό κάθισμα

Αν έχετε μικρό παιδάκι, τότε θα χρειαστείτε παιδικό κάθισμα, κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερώσετε την εταιρεία ενοικίασης του αυτοκινήτου. Υπάρχει μια μικρή χρέωση για το καθισματάκι, όμως είναι μικρότερη σε σχέση με το να φέρετε το κάθισμα από το σπίτι με το αεροπλάνο.

Ασφάλεια

Όταν ταξιδεύετε με παιδιά και νοικιάζετε αυτοκίνητο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη μεικτή ασφάλεια που σας καλύπτει για κάθε ζημιά με μια μικρή απαλλαγή από το τελικό ποσό και κάποια επιπλέον χρέωση ανά ημέρα, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτική.

GPS

Πολύ χρήσιμο θα σας φανεί το GPS στην περίπτωση που νοικιάσετε αμάξι με την οικογένειά σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να χαθείτε ψάχνοντας την παραλία με τα παιδιά να κλαίνε ανυπόμονα. Το πλεονέκτημα του GPS στο αυτοκίνητο σε σχέση με αυτό στο κινητό είναι ότι δεν χρειάζεται σήμα internet, κάτι που σε ορισμένες περιοχές σε πολλά νησιά δεν είναι πάντα αυτονόητο. Επιπλέον, πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αποθηκεύουν μέσα στο GPS τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος, οπότε έχετε μια συσκευή δύο σε ένα: σύστημα πλοήγησης μαζί με ταξιδιωτικό οδηγό!

Ψάχνετε για ενοικίαση αυτοκινήτου στα ελληνικά νησιά σε χαμηλές τιμές και χωρίς κρυφές χρεώσεις; Επισκεφθείτε την Kosmos Car Rental και επωφεληθείτε από τις προσφορές που τρέχουν αυτή την περίοδο!