Παιδικά έπιπλα: 3 συμβουλές αγοράς για να τα κρατήσει το παιδί σας για πάντα

Τα παιδικά έπιπλα είναι χρωματιστά, φωτεινά και παιχνιδιάρικα. Αυτό είναι καλό, έτσι; Από τη μία, ναι, επειδή κάνουν το παιδάκι να νιώθει άνετα μέσα στο δωμάτιό του και να φτιάχνει το δικό του κόσμο. Από την άλλη, έχουν το πρόβλημα ότι ακριβώς λόγω αυτών των χαρακτηριστικών το παιδί μπορεί πολύ εύκολα να τα βαρεθεί μεγαλώνοντας. Φυσικά, κανείς δε μπορεί να αλλάζει τα έπιπλα του παιδιού κάθε 3 χρόνια. Ενώ ο στόχος όλων των γονιών ιδανικά είναι να φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο το παιδικό δωμάτιο, ώστε να μείνει έτσι μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού ή ακόμα περισσότερο.

Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Διαβάστε παρακάτω πώς θα το πετύχετε, ώστε να αγοράσετε μόνο μια φορά παιδικά έπιπλα και να γλιτώσετε χιλιάδες ευρώ.

Επιλέξτε ανθεκτικά έπιπλα

Το πρώτο απαραίτητο βήμα είναι, βεβαίως, να αγοράσετε έπιπλα, τα οποία είναι όσο ανθεκτικά χρειάζονται για ένα ζωηρό παιδί. Πάρα πολύ δηλαδή. Συμπαγείς και στέρεες κατασκευές από καλό ξύλο μπορούν να εγγυηθούν ότι θα αντέξουν την καταπόνηση του χρόνου και των παιχνιδιών των παιδιών, οπότε αποφύγετε έπιπλα από MDF και καπλαμά, τα οποία πολύ σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζουν ρωγμές, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Konstantaras.net-Παιδικά-Έπιπλα-Παιδικό-δωμάτιο-Φάρος-ΙΙ

Τα έπιπλα πρέπει να καθαρίζονται και να συντηρούνται εύκολα

Ένα άλλο ζήτημα είναι το πώς θα κρατήσετε τα έπιπλα να δείχνουν σαν καινούρια ακόμα και μετά από χρόνια χρήσης. Καταρχάς, θα πρέπει αυτά να καθαρίζονται εύκολα, δηλαδή να έχουν μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία που έχουν υποστεί επεξεργασία, ώστε να μη θαμπώνουν με τον καιρό και να μην απορροφούν λεκέδες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα γραφείο από πορώδες ξύλο, στο οποίο το σημάδι από το χυμό που έπεσε πάνω του θα μείνει για πάντα. Επίσης, καλό είναι να αγοράσετε έπιπλα, όπως γραφείο και βιβλιοθήκη, στα οποία υπάρχει η δυνατότητα κάποια μέρη να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν. Για παράδειγμα, στο γραφείο θα μπορείτε να αλλάξετε την επιφάνεια του τραπεζιού, ώστε να μην έχει αυτό τυχόν καψίματα και γρατζουνιές, ενώ στη βιβλιοθήκη μπορούν να αντικατασταθούν τα ράφια.

Φτιάξτε τη διακόσμηση με απλά διακοσμητικά στοιχεία

Αν φτιάξετε όλη την ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου με βάση τα έπιπλα, είναι λογικό ότι δεν θα μπορέσουν αυτά να είναι επίκαιρα σε λίγα χρόνια. Αν, για παράδειγμα, επιλέξετε ένα παιδικό κρεβάτι σε σχήμα αυτοκινήτου ή γοργόνας, τότε σε μερικά χρόνια, όταν το παιδί μεγαλώσει λίγο, θα πρέπει να αγοράσετε ένα άλλο. Αν, όμως, επενδύσετε σε πρακτικά έπιπλα, όπως ένα απλό μονό κρεβάτι και ένα απλό γραφείο, τότε αυτά είναι κομμάτια που θα μείνουν στο παιδικό δωμάτιο και το παιδί σας θα τα χρησιμοποιεί ακόμα και όταν φύγει από το σπίτι και έρχεται να σας επισκέπτεται.

Konstantaras.net-Παιδικό-δωμάτιο-Ντέμυ

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδικό δωμάτιο θα παραμείνει απλό. Μπορείτε να του δώσετε το χρώμα και το χαρακτήρα που θέλει το παιδί με άλλα διακοσμητικά και πιο οικονομικά στοιχεία. Αυτοκόλλητα στους τοίχους, παιδικά χαλιά, λούτρινα παιχνίδια, πουφ, μαξιλάρια και σεντόνια είναι απλές προσθήκες που θα κάνουν το δωμάτιο ξεχωριστό και μπορούν σε προσιτές τιμές ανά μερικά χρόνια να αντικαθίστανται.