Πώς να φορέσετε με στυλ τα μικρά minimal κολιέ

Τα μικρά λιτά κολιέ είναι η απόλυτη τάση τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται στον αντίποδα των εντυπωσιακών τσόκερ και των statement κολιέ. Η αλήθεια είναι πως όλα τα στυλ είναι όμορφα, όμως σε ορισμένες γυναίκες ταιριάζουν τα πιο διακριτικά κοσμήματα και σε άλλες τα πιο επιβλητικά. Αν γενικά υιοθετείτε τη minimal αισθητική, είναι λογικό να σας αρέσουν και τα πιο απλά κολιέ. Πώς, όμως, θα τα φορέσετε; Το ζητούμενο είναι να βρείτε τον τρόπο να τα αναδείξετε, ώστε να μην περάσουν απαρατήρητα, αλλά ταυτόχρονα να τα έχετε σε αρμονία με το υπόλοιπο look. Με τα ακόλουθα tips θα τα καταφέρετε και με το παραπάνω.

κολιε καρδια

Το υλικό και το σχέδιο του κολιέ

Το πρώτο πράγμα, για το οποίο πρέπει να αποφασίσετε, είναι το υλικό και το σχέδιο που θα έχει το κολιέ. Τα κλασικά minimal κολιέ είναι αυτά που κρέμονται από μία λεπτή αλυσίδα και έχουν στην άκρη τους κάποιο στοιχείο, όπως ματάκι ή σταυρό. Εκτός από αυτή την επιλογή, πρωτότυπα αλλά ταυτόχρονα διακριτικά είναι τα κολιέ σε απλές γεωμετρικές γραμμές, όπως ένα κολιέ από μέταλλο σε τετράγωνο σχήμα. Επίσης, τα κολιέ με χάντρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα λιτό στυλ, αν πρόκειται για μικρές χάντρες.

Το υπόλοιπο outfit

Γενικά, το υπόλοιπο outfit πρέπει και αυτό να παραμένει λιτό. Αυτό σημαίνει ότι ούτε τα ρούχα ούτε τα υπόλοιπα κοσμήματα θα είναι πολύ εντυπωσιακά. Πέρα από το ότι δεν ταιριάζει, το αποτέλεσμα θα είναι απλώς να χαθεί μέσα σε ένα τέτοιο σύνολο ένα λεπτό και ντελικάτο κολιέ. Καλό είναι, λοιπόν, να φοράτε ένα ταιριαστό βραχιόλι στο ίδιο στυλ και σικάτα καρφωτά σκουλαρίκια.

Layering

Η μόνη ίσως εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα είναι το γνωστό σε όλους layering που δεν αφαιρεί σε τίποτα από τη μοντέρνα απλότητα του look. Με κολιέ, λοιπόν, τα οποία έχουν λεπτή αλυσίδα, μικρές χάντρες και χαριτωμένα στοιχεία στην άκρη τους, μπορείτε να υιοθετήσετε το look των πολλών κολιέ σε διάφορα μήκη, για να πλαισιώσετε αρμονικά το λαιμό και το μπούστο.

κολιε ματι

Καθαρές γραμμές

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι να κρατήσετε τις γραμμές γύρω από το κολιέ ξεκάθαρες, ώστε αυτό να μη χαθεί. Δηλαδή η άκρη της μπλούζας δεν πρέπει να καπελώνει το κολιέ, γιατί αυτό θα εξαφανιστεί οπτικά. Επίσης, τα μαλλιά καλό είναι να είναι κοντά ή να είναι πιασμένα πίσω, για να αφήνουν χώρο στο κολιέ να αναδειχθεί.

Διαφορετικές τεχνικές

Με ένα απλό κολιέ, μπορείτε να κάνετε διάφορους άλλους πειραματισμούς, για να πρωτοτυπήσετε, κάτι που δεν είναι εφικτό με κολιέ που έχουν έντονα στοιχεία, επειδή το αποτέλεσμα θα δείχνει πολύ εκκεντρικό. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φορέσετε το κολιέ ανάποδα, ώστε να πέφτει πάνω στην πλάτη, κάτι που είναι πολύ όμορφο σε μπλούζες και φορέματα με άνοιγμα στο πίσω μέρος.