4 εξαιρετικά σοβαροί λόγοι που τα ρούχα για νεογέννητα πρέπει να είναι από οργανικό βαμβάκι

Αν κανείς σκεφτεί ότι τα ρούχα για νεογέννητα είναι το πρώτο ύφασμα που θα έρθει σε επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του βρέφους, αντιλαμβάνεται γιατί είναι τόσο σημαντικό να προσέξει ιδιαίτερα από τι θα είναι φτιαγμένο αυτό το ύφασμα. Τα οργανικά βρεφικά ρούχα είναι φτιαγμένα κυρίως από οργανικό βαμβάκι, αλλά και από άλλα οργανικά υλικά, όπως μαλλί, μπαμπού και μετάξι. Τι σημαίνει, όμως, ο όρος οργανικό βαμβάκι; Πρόκειται για βαμβάκι, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε οργανικές καλλιέργειες, στις οποίες δε χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως φορμαλδεΰδη, αμμωνία και μαλακτικά. Αυτό τα κάνει πολύ πιο ασφαλή από τα συμβατικά βρεφικά ρούχα. Ειδικά όταν μιλάμε για ρούχα για νεογέννητα, τότε η ανάγκη να προστατεύσουμε το παιδί από υλικά που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς σας προσφέρουν τα οργανικά ρούχα για νεογέννητα και θα εκπλαγείτε!

Αποφυγή ασθενειών και αλλεργιών

Τα οργανικά ρούχα για νεογέννητα εξασφαλίζουν ότι το δέρμα τους θα έρθει σε επαφή με υλικά, τα οποία δεν φέρουν χημικές και άλλες επικίνδυνες ουσίες. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος αλλεργιών, αλλά και πιο σοβαρών παθήσεων στο ελάχιστο. Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών, ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής τους, δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο, η πιθανότητα να αναπτύξουν αναπνευστικά προβλήματα, εξανθήματα και άλλες δερματικές αλλεργίες είναι αυξημένη, αν το δερματάκι τους ακουμπήσει σε υφάσματα που φέρουν χημικά, χρωστικές και διάφορες άλλες τοξικές ουσίες.

Αποτελεσματική προστασία του μωρού

Ο λόγος που το μωρό δεν πρέπει με τίποτα να έρθει σε επαφή με αυτές τις ουσίες είναι και επειδή οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί. Τα βρέφη ιδρώνουν πολύ, οπότε οι πόροι ανοίγουν και έτσι απορροφούν στο μέγιστο βαθμό οποιαδήποτε ουσία, η οποία καταλήγει κατευθείαν στο εσωτερικό του οργανισμού τους. Γι’ αυτό το λόγο, οι παιδίατροι συστήνουν ανεπιφύλακτα τα οργανικά ρούχα για πρόωρα μωρά, αλλά και για όλα τα νεογέννητα.

Καλύτερος ύπνος

Κάθε γονιός που έχει νεογέννητο μωρό ξέρει πόσο δύσκολο είναι να κάνει έναν ήρεμο και συνεχόμενο βραδινό ύπνο. Αυτό που ίσως δεν ξέρει είναι ότι η ανησυχία του μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν αναπνέει καλά ή ενοχλείται στο δέρμα του λόγω του υπνόσακου που φοράει. Αντίθετα, με τα βρεφικά φορμάκια από οργανικό βαμβάκι, έχει παρατηρηθεί ότι τα μωρά κοιμούνται πιο ήσυχα, ενώ παρουσιάζουν και μια γενικότερη πιο ήρεμη συμπεριφορά, αφού τίποτα δεν τα ενοχλεί.

Προστασία του περιβάλλοντος

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι με τα οργανικά βρεφικά ρούχα συμβάλλουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η επεξεργασία των οργανικών υλικών γίνεται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Επειδή δε χρησιμοποιούνται μαλακτικά, λαμπρυντικά, φορμαλδεΰδη και χημικές χρωστικές ουσίες, αλλά φυσικά ορυκτά χρώματα, οι πρακτικές αυτές μειώνουν κατά πολύ την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η οποία προέρχεται από την ρύπανση του υπεδάφους και των υδάτων με φυτοφάρμακα και αζωτούχα λιπάσματα που οδηγούν στον ευτροφισμό των θαλασσών.