Πώς ο εξοπλισμός αισθητικής laser μπορεί να σας απαλλάξει οριστικά από την τριχοφυΐα

Δεν υπάρχει γυναίκα (αλλά και άντρας) που δεν έχει παλέψει δεκάδες φορές στη ζωή της, για να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Οι γρήγορες και ανώδυνες μέθοδοι, όπως το ξυράφι, απλώς χειροτερεύουν το πρόβλημα, ενώ άλλες πιο επώδυνες διαδικασίες, όπως το κερί, δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα, όσο και αν μας ταλαιπωρούν. Ευτυχώς, εδώ και πάνω από 20 χρόνια ο εξοπλισμός αισθητικής διαθέτει στη φαρέτρα του την τεχνολογία laser, με την οποία μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από την τριχοφυΐα εύκολα και ανώδυνα. Αν έχετε την οποιαδήποτε αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια αυτής της μεθόδου, διαβάστε παρακάτω.

eksoplismos-aisthitikis-apotrixwsh-gynaika

Πώς λειτουργεί το laser στη μόνιμη απομάκρυνση της τριχοφυΐας;

Η αποτρίχωση με laser γίνεται με επιλεκτική φωτοθερμόλυση, με βάση την οποία το laser διαπερνά την επιδερμίδα και στοχεύει μόνο στη μελανίνη της τρίχας. Έτσι, δεν επηρεάζει τους παρακείμενους ιστούς, ενώ το κριτήριο της μελανίνης επιτρέπει την ορθή επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Η ενέργεια που εκλύεται από το laser και φτάνει στα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία αυξάνει τη θερμοκρασία του τριχικού θύλακα σε τέτοιο σημείο, ώστε αυτός να καταστραφεί. Για να επιλεγεί ο κατάλληλος εξοπλισμός αισθητικής laser, τα σύγχρονα μηχανήματα διαθέτουν αυτοματοποιημένο τρόπο παραμετροποίησης, έτσι ώστε η αλληλεπίδραση με το εκάστοτε μηχανήματα σε κάθε ανατομική περιοχή και για κάθε τύπο τριχοφυΐας να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

eksoplismos-aisthitikis-antras

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη θεραπεία;

Η θεραπεία με laser μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο δέρματος και αντενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις ατόμων με δερματικές παθήσεις, όπως ψωρίαση, ερυθηματώδη λύκο, λεύκη και σκληροδερμία. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, όμως σπάνια η εξάλειψη της τριχοφυΐας είναι μόνιμη με μία μόνο συνεδρία. Το πόσες συνεδρίες θα απαιτηθούν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως την επιδερμίδα, την περιοχή εφαρμογής, το πάχος της τρίχας και το επίπεδο ορμονών. Γι’ αυτό, ζητείται ορμονολογικός έλεγχος, ώστε ο δερματολόγος να γνωρίζει ακριβώς τις παραμέτρους που απαιτούνται και να επιλέξει τον ιδανικό ιατρικό εξοπλισμό για τη διαδικασία. Πάντως, ακόμα και με την πρώτη συνεδρία, το αποτέλεσμα διαρκεί πάνω από 1,5 μήνα.

apitrixwsh-podia

Ποια είναι τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου αποτρίχωσης;

Ο λόγος που έχει αναπτυχθεί ένας ολόκληρος κλάδος γύρω από την αποτρίχωση με laser και ο εξοπλισμός αισθητικής βελτιώνεται συνεχώς, για να γίνει πιο αξιόπιστος, είναι επειδή αυτή η μέθοδος έχει ορισμένα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Φέρνει μόνιμα αποτελέσματα σε μερικές συνεδρίες, αποτελώντας αυτή τη στιγμή τη μοναδική μέθοδο ριζικής αποτρίχωσης.
  • Δεν έχει επιπλοκές, καθώς επηρεάζεται από το laser μόνο ο θύλακας της τρίχας και όχι οι γύρω ιστοί.
  • Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και περιορίζονται σε τοπικό κοκκίνισμα ή πρήξιμο που υποχωρεί μετά από μερικές ώρες ή μέρες.
  • Δεν απαιτεί κάποια προετοιμασία, ενώ για μετά τη θεραπεία χρειάζεται μόνο μια τοπική αγωγή σύμφωνα με τις συστάσεις του δερματολόγου.