Μετακόμιση και ανακαίνιση: 5 χρήσιμα tips για εύκολη μετάβαση

Όταν γίνεται πλήρης ανακαίνιση στο σπίτι, είναι απαραίτητο οι ένοικοί του να μετακομίσουν, καθώς είναι αδύνατον να μείνουν μέσα, όσο γίνεται η πλήρης αναδιάρθρωση της κουζίνας, του μπάνιου, το βάψιμο των τοίχων, η αλλαγή των κουφωμάτων κλπ. 

Κάθε μετακόμιση είναι πολύ αγχωτική, μέχρι να μπείτε σε μια σειρά, όμως υπάρχουν τρόποι η μετάβαση να γίνει λιγότερο αγχωτική για εσάς και την οικογένειά σας. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στις ανακαινίσεις και τις μετακομίσεις, συγκεντρώσαμε τις πέντε πιο χρήσιμες συμβουλές που σας προτείνουμε να λάβετε οπωσδήποτε υπόψη κατά τη διάρκεια της μετακόμισης μετά από ανακαίνιση, ώστε να μειώσετε κατά πολύ το άγχος της αλλαγής.

Ρόλο για βάψιμο τοίχου
  1. Κάντε μια λίστα με τα υπάρχοντά σας. Καλό είναι ταξινομήσετε τα υπάρχοντά σας ανάλογα με το δωμάτιο από το οποίο προέρχονται και να το γράψετε έξω από την κούτα. Έτσι, μόλις μπείτε στο πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι σας, θα μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα όσα πράγματα χρειάζεστε άμεσα, όπως τα τρόφιμα, τα καθαριστικά, κάποια ρούχα κλπ.
  2. Μην τσιγκουνεύεστε τις προμήθειες για τη μετακόμιση. Πολλές εταιρείες μετακομίσεων δίνουν τα βασικά στους πελάτες τους, όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Καλύτερο είναι να έχετε περισσότερες παρά λιγότερες προμήθειες. Κούτες, ταινίες συσκευασίας και αυτοκόλλητα οργάνωσης θα σας σώσουν, ώστε να τα βάλετε όλα τακτοποιημένα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα χώρου.
  3. Διατηρήστε αλλού τα πολύτιμα αντικείμενα. Σίγουρα, θέλετε να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στην εταιρεία μετακομίσεων, αλλά σας προτείνουμε να μην της εμπιστευθείτε τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του νοικοκυριού σας. Φτιάξτε μερικές κούτες με τα κοσμήματα και κάποια μικρά ηλεκτρονικά, τα οποία μπορείτε να μεταφέρετε μόνοι σας με το αυτοκίνητο, ώστε να μην έχετε και αυτό το άγχος.
  4. Καθαρίστε καλά το σπίτι πριν. Η ανακαίνιση προκαλεί πολλή σκόνη και βρομιά που πρέπει να φύγει. Μην πέσετε στην παγίδα να σκεφθείτε ότι θα καθαρίσετε το σπίτι μετά. Πέρα από το γεγονός ότι μετά τη μετακόμιση η κούραση θα είναι απερίγραπτη, ένα άδειο σπίτι καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα από ένα γεμάτο.

Κάντε εσείς την τακτοποίηση. Μπορεί να είναι πιο κουραστικό από το να τακτοποιήσει το σπίτι η μεταφορική, όμως ένα ανακαινισμένο σπίτι είναι πρακτικά αψεγάδιαστο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να χτυπηθούν οι τοίχοι κα να γίνουν ζημιές. Ζητήστε από τους μεταφορείς να τοποθετήσουν τις κούτες και τα έπιπλα σε κάθε δωμάτιο, όσο τους προσέχετε, ώστε να μη χτυπηθούν τοίχοι, πατώματα κλπ. Δυστυχώς, είναι πρακτικά αδύνατο να μην είστε από πάνω και να τα βρείτε όλα έτοιμα. Έχει όμως και αυτό τη χαρά του, αφού θα βλέπετε λίγο λίγο το σπίτι σας να ετοιμάζεται, όπως το είχατε ονειρευτεί.

Μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανακαίνιση σπιτιού μέσα από τα μάτια της ChromaDecor.gr