Διακοσμήστε και επιπλώστε την κρεβατοκάμαρά σας: 8 συμβουλές για να νιώθετε υπέροχα

Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο προσωπικό και οικείο δωμάτιο του σπιτιού. Στόχος μας θα πρέπει να είναι πάντα να την έχουμε διακοσμήσει και επιπλώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζει με την προσωπικότητά μας και να αποπνέει την αύρα που θα μας χαλαρώνει. Με τις παρακάτω συμβουλές θα μάθετε πώς να το πετύχετε εύκολα και οικονομικά.

Βρείτε την κατάλληλη θέση για το κρεβάτι

Η κατάλληλη θέση του κρεβατιού είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είναι για όλους η ίδια. Κάποιοι το προτιμούν δίπλα στο παράθυρο και άλλοι κολλητά στον τοίχο. Για να βρείτε τη δικιά σας θέση, πειραματιστείτε πριν φέρετε το κρεβάτι στο δωμάτιο. Με μια κουβέρτα ή ένα μικρό χαλί που θα τοποθετήσετε στο πάτωμα, σκεφτείτε πού θα σας άρεσε περισσότερο να κοιμάστε και να ξυπνάτε.

καταλληλη θεση κρεβατιου

Ένα χρώμα για όλα

Αν τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και δεν είναι στο ίδιο στυλ, ένα οπτικό τρικ για να καλύψετε τη δυσαρμονία είναι να είναι όλα στο ίδιο χρώμα ή γενικά στην ίδια απόχρωση. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα: σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες, παπλωματοθήκες, κουρτίνες, χαλιά και έπιπλα. Αν τα έπιπλα δεν ήταν εξαρχής το ίδιο χρώμα, μπορείτε να τα βάψετε.

Διαλέξτε όμορφα υφάσματα

Τα έπιπλα δεν είναι το παν. Αίσθηση μοναδικότητας μπορούν να δώσουν και τα υφάσματα. Επενδύστε σε ποιοτικά σεντόνια, κουβέρτες και χαλιά και θα δείτε την κρεβατοκάμαρά σας να μετατρέπεται σε μια όαση θαλπωρής.

υφασματα δωματιου

Οι αποθηκευτικοί χώροι δεν πρέπει να είναι σε κοινή θέα

Όλοι χρειαζόμαστε αποθηκευτικό χώρο στην κρεβατοκάμαρα για τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τις πετσέτες και τα σεντόνια. Όμως, καλό είναι, ειδικά σε μικρές κρεβατοκάμαρες, αυτός να μην φαίνεται αλλά να βρίσκεται πίσω από πόρτες ή καθρέφτες. Έτσι, το δωμάτιο θα φαίνεται πιο τακτοποιημένο.

αποθηκευτικος χωρος δωματιου

Μην παραμελείτε τα διακοσμητικά

Για να μη μοιάζει κρύο το υπνοδωμάτιο, διακοσμητικά, όπως βάζα, κηροπήγια και κορνίζες με αγαπημένες φωτογραφίες, είναι απαραίτητα και θα δώσουν μία ξεχωριστή γοητεία και ζεστασιά.

διακοσμητικα δωματιου

Η αξία του κομοδίνου

Το κομοδίνο δεν είναι μόνο πρακτικό, ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος για το βιβλίο, τις ωτοασπίδες, τα γυαλιά και το ξυπνητήρι. Κάνει, επιπλέον, το δωμάτιο να μπαίνει οπτικά σε τάξη και όλα να δείχνουν πως είναι στη θέση τους.

κομοδινο

Πείτε όχι στις ηλεκτρονικές συσκευές

Πέρα από το γεγονός ότι συσκευές, όπως η τηλεόραση, διαταράσσουν τον ύπνο, μοιάζουν και κάπως παράταιρες σε μια κρεβατοκάμαρα που θέλει να μοιάζει γαλήνια και ρομαντική.

ηλεκτρονικες συσκευες

Γραφείο μέσα στην κρεβατοκάμαρα; Γιατί όχι;

Από την άλλη, δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να ζουν σε ένα σπίτι, όπου υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο για το γραφείο. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον το υπνοδωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να μετατρέψετε μία του γωνιά σε γραφείο. Για να το κάνετε αυτό, καλό είναι να οριοθετήσετε ένα συγκεκριμένο χώρο με μια βιβλιοθήκη, το σχήμα του τραπεζιού ή μία ιδιαίτερη καρέκλα γραφείου, που θα δηλώνουν ότι στη γωνία αυτή βρίσκεται το μέρος της δουλειάς και της μελέτης.

γραφειο στην κρεβατοκαμαρα