4 οικιακά είδη που τα ταπητοκαθαριστήρια πρέπει να σας καθαρίσουν το καλοκαίρι (εκτός από τα χαλιά!)

Όλοι γνωρίζουμε, βέβαια, ότι τα χαλιά μας πρέπει να πλένονται και να φυλάσσονται σε ταπητοκαθαριστήρια, για να γίνεται ένας σωστός καθαρισμός τους και στη συνέχεια να μένουν προστατευμένα σε ειδικούς χώρους μακριά από την υγρασία για όσο καιρό χρειαστεί. Το μάζεμα των χαλιών τώρα που καλοκαιριάζει είναι μια κλασσική διαδικασία που γίνεται σε όλα τα σπίτια, όμως η προετοιμασία του σπιτιού για το καλοκαίρι δεν σταματάει εδώ. Γνωρίζατε ότι πρέπει να κάνετε και ορισμένα ακόμη πράγματα, για να είστε σίγουροι ότι ζείτε σε ένα υγιές περιβάλλον που δεν προκαλεί αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα; Διαβάστε παρακάτω πού αλλού μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τα ταπητοκαθαριστήρια και θα εκπλαγείτε από το πόσο βρόμικα είναι μερικά οικιακά είδη, τα οποία μέχρι πρότινος θεωρούσατε πεντακάθαρα!

Πάπλωμα

Οι περισσότεροι διπλώνουν το πάπλωμα και το βάζουν στη σακούλα του, όταν έρχεται η ώρα που αυτό παραείναι ζεστό. Κάποια παπλώματα πλένονται και στο πλυντήριο, αυτό όμως δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας. Το πάπλωμα συγκεντρώνει εκατομμύρια ακάρεα στο εσωτερικό του όλο το χειμώνα που το χρησιμοποιούμε. Η παπλωματοθήκη δεν είναι επαρκής, για να κρατήσει απέξω την υγρασία και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας, τα οποία αποτελούν την τέλεια τροφή για τα ακάρεα. Για να απομακρυνθούν αυτά, απαιτείται βαθύς καθαρισμός με ατμοκαθαριστή, ο οποίος εγγυάται ότι θα σκοτωθεί κάθε μικρόβιο στο εσωτερικό του παπλώματος.

ταπητοκαθαριστηρια

Στρώμα

Εκατομμύρια μικροοργανισμούς συγκεντρώνει και το στρώμα, στο οποίο κοιμόμαστε, όσο συχνά και αν αλλάζουμε τα σεντόνια. Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή, για να καθαρίσουμε το στρώμα, έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να στεγνώσει γρήγορα και να μη μείνουν υπολείμματα υγρασίας που αποτελούν εκ νέου πηγή μικροβίων. Ωστόσο, το πλύσιμο με μια βούρτσα και λίγο απορρυπαντικό καθαρίζει μόνο την εξωτερική επιφάνεια του στρώματος αφήνοντας τις κατώτερες στοιβάδες απείραχτες και κάνοντάς τες ένα εξαιρετικό καταφύγιο για κάθε είδους μικρόβιο. Τα ταπητοκαθαριστήρια διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει το βαθύ καθαρισμό του στρώματος. Αν σκέφτεστε πώς θα κουβαλήσετε το στρώμα εκτός σπιτιού, η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται. Το συνεργείο του ταπητοκαθαριστηρίου έρχεται με φορητό εξοπλισμό και καθαρίζει το στρώμα μαζί με το πάπλωμα.

Καναπές

Ένα έπιπλο που μπορεί, επίσης, να καθαρίσει το συνεργείο του ταπητοκαθαριστηρίου είναι ο καναπές. Το κατεξοχήν έπιπλο στο σαλόνι που χρησιμοποιείται συνεχώς, ο καναπές έχει τα ίδια προβλήματα με το στρώμα, αφού ο ερασιτεχνικός καθαρισμός του απολυμαίνει μόνο την πάνω πάνω στοιβάδα σε αντίθεση με τον καθαρισμό που γίνεται με τα ειδικά μηχανήματα των ταπητοκαθαριστηρίων και μάλιστα κατ’ οίκον.

ταπητοκαθαριστηρια

Ταπετσαρία

Η ταπετσαρία στους τοίχους έχει επιστρέψει στη μόδα με την τάση του vintage, όμως κακά τα ψέματα, είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί. Αν σας φαίνεται συνεχώς βρόμικη, θαμπή και με θολά χρώματα, δεν κάνετε κάτι λάθος στον καθαρισμό της. Απλώς, είναι αδύνατον να την πλύνετε, αν δεν διαθέτετε τα επαγγελματικά καθαριστικά και τα εργαλεία που έχουν τα ταπητοκαθαριστήρια. Μετά το βαθύ της καθαρισμό μία φορά το χρόνο, μπορείτε να συντηρήσετε αυτό το αποτέλεσμα με τακτικό καθάρισμα μία φορά την εβδομάδα.