Η περιποίηση των νυχιών։ κάλλος και θεραπεία

Τα προϊόντα για μανικιούρ και πεντικιούρ αποτελούν βασικά αξεσουάρ για την περιποίηση των νυχιών, στα άνω και κάτω άκρα. Η φροντίδα αυτή, ως σκέψη, μας παραπέμπει αρχικά στον καλλωπισμό. Ωστόσο πρόκειται για μια ιδιαίτερη διαδικασία, που αφορά άνδρες και γυναίκες, η οποία δεν αφορά μόνο την ομορφιά, αλλά και την υγεία. Δεν πρέπει να παραβλέπεται η πραγματικότητα, ότι οι ασθένειες των νυχιών, ιδίως των κάτω άκρων, μπορεί να εξελιχθούν οδυνηρές, για την υγεία ολόκληρου του οργανισμού.

Η φιλοσοφία της περιποίησης των νυχιών έχει τις ρίζες της στα βάθη των αιώνων, στους γνωστούς αρχαίους πολιτισμούς, με τη χρήση φυσικών συστατικών και μεθόδων. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στις Η.Π.Α., εμφανίζεται το σύγχρονο βερνίκι νυχιών. Στην πορεία εξελίσσεται σε περισσότερο ανθεκτικό και γυαλιστερό. Την ίδια περίπου εποχή, στο Παρίσι, έρχεται μια νέα τεχνοτροπία, που θα επιφέρει τομή στην περιποίηση των ονύχων.

μανικιουρΤο γαλλικό μανικιούρ και πεντικιούρ

Πρόκειται για το περίφημο γαλλικό μανικιούρ και πεντικιούρ, ιδιαίτερα δημοφιλές και στις μέρες μας. Το βασικό του πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός, ότι το φυσικό χρώμα του ονύχου διατηρείται αναλλοίωτο. Απλά τονίζεται. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς οι χρωματισμοί είναι διακριτικοί και η άκρη του νυχιού αλείφεται με διάφανο λευκό χρώμα. Ενίοτε ενισχύεται και με μια λεπτή λευκή γραμμή. Επίσης έχει τις δυνατότητες να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και ποικιλία ντυσιμάτων. Στην περιποίηση των κάτω άκρων βρίσκει θαυμάσια εφαρμογή στο τετράγωνο νύχι. Επιπλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως αυτοσχέδιο. Αρκεί λίγη φαντασία.

Το ημιμόνιμο μανικιούρ και πεντικιούρ

Τα τελευταία χρόνια κερδίζει πόντους το ημιμόνιμο μανικιούρ και πεντικιούρ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι διατηρείται άφθαρτο για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων. Ωστόσο εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε αισθητικός. Η διαδικασία της περιποίησης πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής λάμπας UV. Διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία όμως, δεν είναι καλή για την υγεία του δέρματος. Η αφαίρεση του μανό καλό είναι να πραγματοποιηθεί και πάλι από τον ειδικό, για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών από φθορές στα νύχια. Αλλιώς, οι οδηγίες πρέπει να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια.

Πεντικιούρ։ Ομορφιά και υγεία

Το πεντικιούρ γίνεται συχνά και από άντρες. Αν και το έχουμε συνδέσει με την ομορφιά των γυναικείων ποδιών, η φροντίδα των νυχιών στα κάτω άκρα, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την υγεία τους. Μια αναπαυτική πολυθρόνα, μια λεκάνη χλιαρό νερό και η απολαυστική θεραπεία αρχίζει. Αφαιρούνται κάλοι και δίδεται η φροντίδα, ώστε να προληφθεί το δυσάρεστο φαινόμενο, η σάρκα του δακτύλου να περάσει πάνω από το νύχι. Σε αντίθετη περίπτωση ο παθών θα πρέπει να απευθυνθεί σε δερματολόγο.

Σε ότι αφορά τα καλλωπιστικά στοιχεία, οι γυναίκες διαθέτουν το δικό τους βαλιτσάκι με τα καλλυντικά. Στην τσάντα τους σπάνια λείπει το ψαλιδάκι περιποίησης νυχιών, η λίμα, το ασετόν και φυσικά το μανό.

Απαλά γυναικεία χέρια, καλλίγραμμα πόδια, περιποιημένα νύχια με καλαίσθητο βάψιμο στα άνω και κάτω άκρα συνθέτουν ένα πακέτο ελκυστικής γυναικείας ομορφιάς. Ωστόσο εδώ η αισθητική συνδυάζεται αρμονικά και με τη διατήρηση της υγιεινής των άκρων, αλλά και γενικότερα του ανθρώπινου οργανισμού. Στην περίπτωσή μας ταιριάζει απόλυτα και το γνωμικό ότι «η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία». Με την κατάλληλη φροντίδα λοιπόν επιτυγχάνεται υγεία και ομορφιά.