ΙΕΚ κομμωτικής: 4 tips για τη σωστή επιλογή

Σχολές κομμωτικής εκεί έξω υπάρχουν πολλές. Από οργανωμένα ΙΕΚ μέχρι σεμινάρια διαφόρων κομμωτηρίων, ο επίδοξος κομμωτής έχει μια πληθώρα επιλογών για το επαγγελματικό του μέλλον. Το θέμα, βέβαια, είναι ποια από αυτές τις επιλογές είναι η καλύτερη, αυτή που θα εξασφαλίσει στον απόφοιτο ένα λαμπρό μέλλον. Διότι η αλήθεια είναι ότι η κομμωτική τέχνη δεν απαιτεί μόνο εξαιρετικό ταλέντο και πολλή δουλειά. Η επιτυχία σε αυτόν τον κλάδο θέλει και σωστές βάσεις, γνώσεις και καθοδήγηση από ανθρώπους με πείρα. Μέσα σε αυτή τη μεγάλη προσφορά, τι θα πρέπει εσύ να διαλέξεις; Ποια από όλα αυτά τα ΙΕΚ κομμωτικής είναι ιδανικό για σένα και θα σε βοηθήσει να διαπρέψεις; Οι τέσσερις παρακάτω συμβουλές θα σε κάνουν να ξεδιαλύνεις ευκολότερα το τοπίο.

Εμπειρία

Η εμπειρία είναι κάτι παραπάνω από τις θεωρητικές γνώσεις αλλά και από την πρακτική εξάσκηση. Είναι κάτι που αποκτιέται μετά από χρόνια δουλειάς και αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων. Η πείρα μεταδίδεται δύσκολα, όμως ένα κομμάτι της μπορεί να μεταλαμπαδευτεί στους νέους εργαζόμενους, αν η σχολή γνωρίζει πώς να το κάνει. Από όλες τις σχολές κομμωτικής καλό είναι να διαλέξετε αυτή που έχει αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω στο αντικείμενο με χρόνια ενασχόλησης, συνεργασία με καταξιωμένες επιχειρήσεις και καθηγητές που είναι ειδήμονες στο χώρο και είναι γνώστες όλων των διεθνών τάσεων.

κομμωτικη

Μαθήματα

Σου προτείνουμε, επίσης, να ρίξεις μια ματιά και στα μαθήματα που διδάσκονται στη σχολή. Ναι μεν τα βασικά μαθήματα είναι αυτά που αφορούν την κομμωτική τέχνη, όμως ένα πρόγραμμα σπουδών που παρέχει ευρύτητα γνώσεων, όπως marketing, επαγγελματική συμπεριφορά και υγιεινή στο χώρο εργασίας, είναι βασικό εφόδιο, για να μπορέσεις να ανοίξεις τα φτερά σου στον ανταγωνιστικό αυτό χώρο.

μαθηματα κομμωτικης

Επαγγελματική αποκατάσταση

Η δύσκολη αλήθεια είναι ότι δεν αρκεί το χρονικό διάστημα των σπουδών, για να βγει κανείς άρτιος τεχνικά κομμωτής και να μπορέσει να ανοίξει τη δική του επιχείρηση ή να δουλέψει ως βασικός κομμωτής σε κάποιο κομμωτήριο. Χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση μετά από αυτό. Έτσι, λοιπόν, είναι απαραίτητο η σχολή κομμωτικής να σου εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση μετά το πέρας της φοίτησης με τη μορφή πρακτικής άσκησης. Δεν συνεργάζονται όλες οι σχολές κομμωτικής με κομμωτήρια υψηλού επιπέδου που δίνουν τη δυνατότητα για άμεση απασχόληση σε αποφοίτους.

επαγγελματικη αποκατασταση κομμωτικη

Κόστος

Σίγουρα, όταν σκέφτεσαι το μέλλον σου, θέλεις να κάνεις το καλύτερο για σένα, οπότε πρώτα πρέπει να σκεφτείς άλλους παράγοντες, όπως οι προαναφερόμενοι. Το θέμα του κόστους θα πρέπει να σε απασχολήσει, όμως, όταν συγκρίνεις τις διάφορες σχολές κομμωτικής. Πολλές φορές, τα συνολικά δίδακτρα δεν είναι η αντιπροσωπευτική τιμή, αφού προκύπτουν στην πορεία κρυφές χρεώσεις, όπως αγορά προϊόντων και εξοπλισμού ή δαπάνες συμμετοχής στις εξετάσεις. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να προσέξεις πολύ στις συγκρίσεις που θα κάνεις, γιατί δεν είναι σπάνιο η φτηνή σχολή να μην είναι τελικά και τόσο, αλλά ταυτόχρονα να υστερεί πολύ σε σχέση με τη φαινομενικά πιο ακριβή.