Μοντέρνες ιταλικές κουζίνες: 5 πρωτότυπα σχέδια που μας κάνουν να τις λατρεύουμε

Όταν κάποιος επιθυμεί να κάνει ανακαίνιση στην κουζίνα του, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι να επιλέξει μια ιταλική κουζίνα. Το απαράμιλλο στυλ, η ασυναγώνιστη λειτουργικότητα και η άριστη ποιότητα που έχουν οι ιταλικές κουζίνες τις έχουν κάνει αγαπητές σε όλο τον κόσμο. Η πολυτέλεια των ιταλικών επίπλων κουζίνας είναι αδιαμφισβήτητη, όμως ευτυχώς πλέον με την πρόοδο της τεχνολογίας είναι προσιτή για όποιον θέλει να κάνει μια αισθητική παρέμβαση υψηλού επιπέδου σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο καινοτόμα στυλ ιταλικής κουζίνας, τα οποία συνδυάζουν άψογα το μοντέρνο με το διαχρονικό.

Το άσπρο σε συνδυασμό με το φωτεινό κίτρινο

Το άσπρο ως το κατεξοχήν χρώμα στις μοντέρνες κουζίνες είναι μια απόλυτα επιτυχημένη επιλογή, καθώς κάνει και τον πιο μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και ανοιχτόκαρδος. Οι Ιταλοί σχεδιαστές, όμως, προχώρησαν το στυλ ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντάς το με ένα φωτεινό χρώμα, όπως το κίτρινο. Έτσι, σπάει η μονοτονία και η κουζίνα αποκτά μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια που τραβάει τα βλέμματα.

Μοντέρνα ιταλικά έπιπλα κουζίνας της εταιρείας Dreamy Kitchen από την συλλογή Frame.

Γήινα χρώματα για μια κουζίνα σαν καθιστικό

Τα γήινα χρώματα παραπέμπουν περισσότερο σε μια κλασική κουζίνα, ενώ τα πιο ψυχρά χρώματα θεωρούνται συνώνυμο του μοντέρνου. Στις ιταλικές κουζίνες δεν υπάρχουν, όμως, τέτοιοι διαχωρισμοί, αφού μπορούν να γίνουν διάφορες καινοτομίες που οδηγούν σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Η σκληράδα του γκρι απαλύνεται από την ένταξη στο χρωματολόγιο του μπεζ που γλυκαίνει την ατμόσφαιρα. Αυτή η επιλογή, σε συνδυασμό και με τις ζεστές πινελιές της διαρρύθμισης, κάνουν την κουζίνα να μοιάζει με καθιστικό και να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το σαλόνι και την τραπεζαρία.

Μοντέρνα ιταλικά έπιπλα κουζίνας της εταιρείας Dreamy Kitchen από την συλλογή Wega.

Ορείχαλκος και τιτάνιο για μεγάλες κουζίνες

Στον αντίποδα του προβλήματος μιας μικρής κουζίνας βρίσκονται οι μεγάλες κουζίνες που συχνά μοιάζουν αχανείς και χωρίς τη δυνατότητα να δημιουργήσουν cozy γωνιές, όπου μπορεί κανείς να χαλαρώνει και να αισθάνεται άνετα. Αυτό μπορεί να λυθεί με την επιλογή σκούρων χρωμάτων, όπως το ανθρακί, όμως δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί η σωστή αναλογία υλικών και γραμμών. Ωστόσο, οι ιταλικές κουζίνες ξέρουν καλά πώς να ισορροπήσουν τέτοια σκοτεινά χρώματα, χρησιμοποιώντας πρωτοπόρα υλικά, όπως ο ορείχαλκος και το τιτάνιο, και πηγαίνοντας τη μοντέρνα αισθητική σε άλλο επίπεδο.

Μοντέρνα ιταλικά έπιπλα κουζίνας της εταιρείας Dreamy Kitchen από την συλλογή Meg.

Τολμηρή νησίδα με μάρμαρο

Σε αυτή την κουζίνα, η νησίδα βρίσκεται στο επίκεντρο και καθορίζει όλη την εικόνα του χώρου με επιβλητικές λεπτομέρειες, όπως το σκούρο μάρμαρο. Η κομψότητα συνδυάζεται με την πολυπλοκότητα και το αποτέλεσμα που προκύπτει αποπνέει πολυτέλεια και εκλεπτυσμένο γούστο.

Μοντέρνα ιταλικά έπιπλα κουζίνας της εταιρείας Dreamy Kitchen από την συλλογή Zetasei.

Το διαχρονικό ξύλο με σύγχρονα χρώματα

Η διαχρονικότητα του ξύλου είναι αδιαμφισβήτητη και γι’ αυτό είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά στις κλασικές κουζίνες. Σε αυτό το σχέδιο, όμως, κάνει την εμφάνιση του σε μια μοντέρνα ιταλική κουζίνα, που τολμάει να φέρει μαζί το vintage με το minimal σε έναν καινοτόμο βιομηχανικό συνδυασμό.

Μοντέρνα ιταλικά έπιπλα κουζίνας της εταιρείας Dreamy Kitchen από την συλλογή Asia.