Υπέροχα θεματικά παιδικά πάρτυ για κάθε ηλικία

Όλοι οι γονείς το ξέρουν. Τα παιδιά μεγαλώνουν εξαιρετικά γρήγορα και μαζί με κάθε έτος που περνάει από πάνω τους αλλάζουν ριζικά. Το παιδί του ενός έτους είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από αυτό των δύο ή των τριών. Γι’ αυτό το λόγο, αλλάζει εντελώς και η οπτική κάθε παιδικού πάρτυ που πρέπει να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλικίας. Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε σε κάθε ηλικιακή ομάδα του παιδιού και των καλεσμένων σας και με ποια θέματα μπορείτε να δημιουργήσετε μία τέλεια ατμόσφαιρα;

 

Πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια, 1 έτους

Το πρώτο πάρτυ του παιδιού σας είναι περισσότερο ένα πάρτυ για εσάς, για να γιορτάσετε την πρώτη επέτειο που γίνατε γονιός, αφού ούτως ή άλλως το παιδάκι σας δεν αντιλαμβάνεται ακόμα την έννοια των γενεθλίων. Έτσι, δεν θα είναι περίεργο αν δεν καλέσετε άλλα μωράκια, αλλά μόνο τους φίλους σας, με τους οποίους θα σβήσετε όλοι μαζί το πρώτο κεράκι. Αν καλέσετε και άλλα μωρά, καλό είναι το πάρτυ να μη διαρκέσει πάνω από μία ώρα, για να μην διαταραχθούν οι ώρες του ύπνου των μωρών. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες, γεμίστε το χώρο με λούτρινα ζωάκια και αμέσως οι μικροί σας καλεσμένοι θα αισθανθούν όμορφα.

Πάρτυ για 2-3 ετών

Στην ηλικία των δύο και των τριών τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους και χαίρονται για το παιδικό πάρτυ που διοργανώνεται προς τιμήν τους. Τα παιδιά δεν είναι ακόμα τόσο κοινωνικά ώστε να παίζουν ομαδικά παιχνίδια, αλλά προτιμούν να κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο και να παίζουν παράλληλα με τα παιχνίδια τους. Δημιουργήστε ένα θεματικό πάρτυ με πασχαλίτσες, μέλισσες ή φράουλες και δώστε στους καλεσμένους σας ασφαλή παιχνίδια για να παίξουν ανενόχλητα. Τα δίχρονα και τα τρίχρονα είναι πολύ κτητικά, οπότε καλό είναι να κρύψετε τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σας, για να μην αισθανθεί ότι του τα παίρνουν και απειλείται.

2-3 ετων

Πάρτυ για 4-5 ετών

Η ηλικία των τεσσάρων και των πέντε είναι μια όμορφη ηλικία για παιδικά πάρτυ, καθώς τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια και φαντασία. Η συνεργασία με κάποιον ανιματέρ είναι εποικοδομητική, αφού η δημιουργική ψυχαγωγία αρέσει πολύ στα παιδιά. Θεματικά πάρτυ με κουκλοθέατρο και θεατρικές παραστάσεις και μαθήματα πηλού ή ζαχαροπλαστικής με κουπάτ είναι από τις καλύτερες ιδέες για παιδικά πάρτυ που θα εκπλήξουν τους πάντες, ενώ αν έχετε κήπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θεματικό πάρτυ με κεντρικό άξονα τη φύση και τα ζώα της. Σε αυτόν μπορείτε σιγά σιγά να εντάξετε και το παιχνίδι της πινιάτας.

4-5 ετων

Πάρτυ 6 ετών και άνω

Από την ηλικία των έξι τα παιδιά είναι πολύ απαιτητικά στην διασκέδασή τους, αλλά ταυτόχρονα έτοιμα να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να προσπαθήσουν να πετύχουν κάποιον στόχο. Έτσι, ο ανιματέρ θα διοργανώσει ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια μυστηρίου ή ακόμα και επιτραπέζια παιχνίδια με συγκεκριμένους κανόνες, εφόσον ο αριθμός των παιδιών το επιτρέπει. Επιπλέον, τα παιδιά ενδιαφέρονται και για εξωτερικές δραστηριότητες και αθλοπαιδιές, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο παιδικό πάρτυ, νοικιάζοντας κάποιον αθλητικό χώρο, οργανώνοντας αγώνες και βάζοντας στο επίκεντρο της διακόσμησης ιδέες όπως μπάσκετ και ποδόσφαιρο με τα αντίστοιχα διακοσμητικά στοιχεία και την τούρτα. Άλλα ωραία θεματικά παιδικά πάρτυ για αγόρια σε αυτή την ηλικία είναι οι πειρατές, σούπερ ήρωες, εργαλεία, ιππότες και πυροσβέστες, ενώ για κορίτσια οι πριγκίπισσες, οι νεράιδες, οι γοργόνες και οι μπαλαρίνες.

6 ετων

Δείτε μερικές καταπληκτικε΄ς ιδέες για παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι με σίγουρη επιτυχία.