Χρυσοί βαπτιστικοί σταυροί από τη JewelStories: Οικονομικές επιλογές με στυλ & διαχρονικότητα

Αν γίνεσαι νονός ή νονά, σίγουρα ο ενθουσιασμός περισσεύει, αλλά μαζί έρχεται και το αίσθημα ευθύνης. Εκτός από τα σχέδιά σου να σταθείς δίπλα στο βαφτιστήρι σου σε όλη του τη ζωή, να το καθοδηγήσεις πνευματικά και να του μεταλαμπαδεύσεις τις αξίες σου, υπάρχει και ένα τρέχον ζήτημα που σε απασχολεί. Η οργάνωση της βάπτισης. Πολλά είναι τα θέματα, με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί ένας νονός, από την αγορά των ρούχων μέχρι τη συνεννόηση με την εκκλησία. Ένα, όμως, θέμα είναι ακόμα σημαντικότερο. Ο βαπτιστικός σταυρός. Και σε αυτό, η JewelStories μπορεί να σου προσφέρει λύσεις που πληρούν όλα σου τα κριτήρια.

Παραδοσιακά, οι βαπτιστικοί σταυροί αποτελούν καθήκον του νονού, υπό την έννοια ότι ο νονός καλείται να κάνει ένα πολύ καλό δώρο στο νεοφώτιστο, ένα δώρο, το οποίο συμβολίζει την είσοδό του στο ποίμνιο και την έναρξη της χριστιανικής ζωής. Το δώρο αυτό είναι, άλλωστε, και το μεγαλύτερο έξοδο σε μια βάπτιση, αφού η παράδοση απαιτεί ο σταυρός να είναι χρυσός. Ο χρυσός έχει τη σημασία του, αφού είναι ένα πολύτιμο μέταλλο, το οποίο παραμένει αθάνατο και πάντα διαχρονικό στη συνείδηση όλων μας.

Αν, λοιπόν, πρόκειται να γίνεις νονός ή νονά, είναι λογικό να ψάχνεις βαπτιστικό σταυρό, ο οποίος θα είναι κομψός, θα έχει στυλ, αλλά ταυτόχρονα θα είναι προσιτός οικονομικά. Δυστυχώς, στην αγορά οι περισσότερες προσιτές επιλογές σε σταυρούς βάπτισης είναι φτιαγμένες από ασήμι. Το ασήμι, όμως, δεν είναι καλή επιλογή για ένα δώρο, το οποίο θα συνοδεύει το παιδί για μια ζωή, αφού οξειδώνεται και σταδιακά χάνει την όμορφη εμφάνισή του. Ευτυχώς, η JewelStories μπορεί να σου προσφέρει αυτό που ψάχνεις. Βαπτιστικούς σταυρούς σε μια τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, όλοι κατασκευασμένοι από χρυσό άριστης ποιότητας, σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές, ώστε να εντυπωσιάσεις με το δώρο σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Χρώματα βαπτιστικών σταυρών

Στη JewelStories θα βρεις βαπτιστικούς σταυρούς σε όποιο χρώμα θέλεις. Καλό είναι πρώτα να το συζητήσεις με το γονείς του νεοφώτιστου, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο. Ας δούμε τις επιλογές που έχεις:

  • Βαπτιστικοί σταυροί από λευκόχρυσο: Ο λευκόχρυσος αποτελεί πάντα την πιο σικάτη και λιτή επιλογή στα χρυσά κοσμήματα. Έχει τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες, αντοχή και λάμψη με τον κίτρινο χρυσό, αλλά είναι πιο διακριτικός. Ταιριάζει ιδανικά σε πιο λευκές και χλωμές επιδερμίδες και είναι ένα κόσμημα που δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από τη μόδα.
  • Βαπτιστικοί σταυροί από κίτρινο χρυσό: Η πιο κλασική επιλογή, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε χρυσό, είναι φυσικά ο κίτρινος χρυσός με το ασυναγώνιστο χρώμα του. Η εντύπωση που δίνει είναι όντως εκτυφλωτική, γι’ αυτό άλλωστε τον λατρεύουν οι περισσότεροι. Ταιριάζει σε σκούρες επιδερμίδες και με θερμά χρώματα.
  • Βαπτιστικοί σταυροί με ροζ χρυσό: Ο ροζ χρυσός είναι η νέα τάση της μόδας στα χρυσά κοσμήματα, αφού με το ελαφρά ροζ χρώμα του είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Είναι οπωσδήποτε ένα πολύ ταιριαστό δώρο για κοριτσάκια, όμως υπάρχουν και ανδρικοί βαπτιστικοί σταυροί, οι οποίοι ταιριάζουν άψογα σε αγόρια. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το ιδιαίτερο χρώμα είναι unisex και καταφέρνει να έρχεται σε αρμονία με όλα τα χρώματα δέρματος και όλα τα στυλ.
  • Δίχρωμοι βαπτιστικοί σταυροί: Η απόλυτη πρωτοτυπία έρχεται με τους δίχρωμους βαπτιστικούς σταυρούς, οι οποίοι συνδυάζουν το λευκόχρυσο με κίτρινο ή με ροζ χρυσό, που αποτελεί το κυρίως σώμα του σταυρού. Ο λευκόχρυσος αποτυπώνει είτε τον εσταυρωμένο είτε ένα μικρό σημείο στο σταυρό, ώστε να κάνει τη διαφορά και να τραβήξει τα βλέμματα.

Καράτια βαπτιστικών σταυρών

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφτείς είναι πόσα καράτια θα έχει ο βαπτιστικός σταυρός. Πρόκειται για την επιλογή που κατεξοχήν θα επηρεάσει την τιμή του σταυρού. Στη JewelStories θα βρεις σταυρούς με 9 καράτια, των οποίων η τιμή ξεκινάει από 80€, οπότε έχεις μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή, η οποία ταυτόχρονα είναι ένα πολύτιμο κόσμημα από χρυσό. Από την άλλη, οι σταυροί με 14 καράτια είναι πιο ακριβοί (από 120€), έχουν όμως το πλεονέκτημα ότι αποτελούνται από καθαρότερο χρυσό και άρα είναι πιο λαμπεροί και ανθεκτικοί.

Νεογέννητο κοριτσάκι που μπουσουλάει. yuri tasso / Unsplash

Στυλ βαπτιστικών σταυρών

Το τελευταίο ερώτημα, το οποίο πρέπει να απαντήσεις είναι τι στυλ θα έχει ο βαπτιστικός σταυρός που θα προσφέρεις στο νεοφώτιστο. Αυτό καθορίζεται τόσο από το στυλ των γονιών όσο και από το δικό σου στυλ. Γενικά, υπάρχουν οι λιτοί, σκέτοι βαπτιστικοί σταυροί που είναι ιδανικοί, για να φορεθούν κάποια στιγμή, όσο το παιδί μεγαλώνει, ως κόσμημα. Από την άλλη, πολλοί γονείς και νονοί προτιμούν ένα αμιγώς θρησκευτικό σύμβολο, οπότε επιλέγονται σταυροί με τον εσταυρωμένο, οι οποίοι είναι αρκετά περίτεχνοι και παραπέμπουν σε πιο κλασικό στυλ. Μια μέση λύση είναι οι δίχρωμοι σταυροί, οι οποίοι είναι πιο πρωτότυποι από τους απλούς, παίζουν με τα διάφορα χρώματα χρυσού και φέρνουν ένα ξεχωριστό στυλ χάρη σε αυτό. Κάποιοι από αυτούς έχουν και πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους στον κεντρικό άξονα του σταυρού, κάτι που είναι πολύ κομψό και στιλάτο για κοριτσάκια.

Δες όλους τους βαπτιστικούς σταυρούς της JewelStories και αξιοποίησε την τεράστια ποικιλία, για να βρεις αυτό ακριβώς που θέλεις στην τιμή που το θέλεις.