Αντιμετωπίζεις περιορισμούς σε αποθηκευτικούς χώρους; Πιθανώς να χρειάζεσαι νέα ντουλάπα.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η κρεβατοκάμαρα να είναι μικρή κι εμείς να μην ξέρουμε πού να πρωτοβάλουμε όλα μας τα πράγματα. Για την ακρίβεια, είναι μάλλον το πιο συνηθισμένο. Και κάπου εκεί, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Πώς να χωρέσουμε όλα μας τα ρούχα στη ντουλάπα χωρίς να τα στοιβάξουμε άτακτα;

Ευτυχώς, η λύση δεν είναι τόσο δύσκολη. Υπάρχουν ντουλάπες κρεβατοκάμαρας, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για μικρούς χώρους. Έχοντας τη μέγιστη εργονομία, καταφέρνουν να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης χώρου, ενώ ταυτόχρονα κάνουν το υπνοδωμάτιο ακόμα πιο όμορφο.

Ρωτήσαμε τους ειδικούς από το Pagonas Home ποια ακριβώς χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια ντουλάπα για μικρή κρεβατοκάμαρα και μας είπαν ακριβώς τι να προσέξουμε.

Εντοιχιζόμενη ντουλάπα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αν το σπίτι είναι δικό σας, τότε καλό είναι να προτιμήσετε την εντοιχιζόμενη ντουλάπα. Όχι μόνο πιάνει λιγότερο χώρο, αλλά ταυτόχρονα παρέχει πολλές επιλογές αποθήκευσης. Πρακτικά, μπορείτε να τη φτιάξετε, όπως ακριβώς θέλετε με βάση τις ανάγκες σας. Μπορείτε, δηλαδή, να έχετε μια κατασκευή με όσα συρτάρια, ράγες και ντουλάπια έχετε ανάλογα με τη γκαρνταρόμπα σας. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο βήμα να ξεχωρίσετε τα πράγματά σας και να σκεφθείτε ποια κατασκευή θα εξυπηρετήσει καλύτερα την οργάνωση και αποθήκευσή τους.

Εντοιχιζόμενη ντουλάπα Pagonas Home

Συρόμενη πόρτα

Οι ντουλάπες κρεβατοκάμαρας έχουν είτε ανοιγόμενες είτε συρόμενες πόρτες. Μια ντουλάπα με ανοιγόμενη πόρτα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να επεκταθεί, όμως δεν είναι καθόλου βολική σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, αφού μπορεί καν να μη χωράει να ανοίξει. Οπότε, σας προτείνουμε να προτιμήσετε μια ντουλάπα με συρόμενη πόρτα, η οποία όχι μόνο γλιτώνει χώρο, αλλά είναι και η επιτομή του μοντέρνου στυλ.

Αξιοποίηση του ύψους

Η αξιοποίηση του ύψους είναι βασική αρχή της διαρρύθμισης στα μικρά δωμάτια. Αντί, λοιπόν, να έχετε μια ντουλάπα που φτάνει στο ύψος σας, μπορεί να εκμεταλλευθείτε τον κάθετο  χώρο με μια ντουλάπα μέχρι πάνω. Στα πάνω ντουλάπια, μπορείτε να έχετε τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε λόγω εποχής, κουβέρτες, παπλώματα κλπ.

Στυλ και χρώμα

Αφού καταλήξετε στα χαρακτηριστικά της ντουλάπας με βάση την εργονομία, μεγάλη σημασία έχει και το στυλ καθώς και το χρώμα της ντουλάπας. Καλό είναι να προτιμήσετε μια λιτή ντουλάπα σε μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε να μη βαρύνει ο χώρος. Επιπλέον, το χρώμα της πρέπει να είναι ανοιχτό, γιατί έτσι θα μεγαλώσει οπτικά το δωμάτιο. Επιλογές σε μπεζ, λευκό ή ανοιχτό γκρι είναι οι προφανείς, όμως και οι διχρωμίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τραβήξετε τα βλέμματα στη ντουλάπα και να την κάνετε κεντρικό σημείο της κρεβατοκάμαρας.

Δείτε ολόκληρη τη συλλογή του Pagonas Home σε ντουλάπες κρεβατοκάμαρας άριστης ποιότητας, ιδανικές για να αναδείξουν κάθε στυλ και μέγεθος υπνοδωματίου με πρωτότυπα σχέδια.

Πηγή: AgrinioNews.gr