Τζιν και κολάν εγκυμοσύνης: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά τους

Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όλες οι μέλλουσες μαμάδες διαπιστώνουν με χαρά ότι μπορούν χωρίς δυσκολία να φορούν τα ρούχα που ήδη έχουν στη ντουλάπα τους. Με την κρυφή ελπίδα ότι το δικό τους σώμα δεν θα αλλάξει υπερβολικά στην εγκυμοσύνη, θεωρούν ότι τα ρούχα εγκυμοσύνης είναι μια πολυτέλεια που δεν θα τους χρειαστεί. Στην πορεία, βέβαια, οι περισσότερες συνειδητοποιούν ότι όσο μικρή και αν είναι η κοιλίτσα τους υπάρχουν κάποια κομμάτια που οπωσδήποτε πρέπει να εντάξουν στη γκαρνταρόμπα τους. Όπως τα τζιν και τα κολάν εγκυμοσύνης. Μπορεί για το πάνω μέρος του σώματος να μπορέσετε να τη βολέψετε με φαρδιά μπλουζάκια και τα φούτερ του συντρόφου σας, όμως στα παντελόνια τα πράγματα είναι δύσκολα μετά τον 4-5 μήνα. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την αγορά.

Πότε είναι απαραίτητο ένα παντελόνι εγκυμοσύνης;

Οι περισσότερες έγκυοι αναρωτιούνται πότε θα πρέπει να αγοράσουν ένα κολάν ή τζιν εγκυμοσύνης και μέχρι πότε μπορούν να βολεύονται με τα παλιά τους φαρδιά παντελόνια. Η απάντηση, φυσικά, δεν μπορεί να είναι ίδια για όλες. Το γενικό κριτήριο είναι όποτε εσείς πλέον δεν αισθάνεστε άνετα με ένα κλασικό παντελόνι. Όταν νιώθετε ότι σας πιέζει στην κοιλιά και ότι το να ανοίξετε απλά το πάνω κουμπί δεν αποτελεί πια λύση. Παρόλο που σπανίως ένα σφιχτό παντελόνι μπορεί να βλάψει το έμβρυο, καλό είναι να νιώθετε και εσείς και αυτό άνετα.

Τι μέγεθος να αγοράσω;

Ενώ στις μπλούζες εγκυμοσύνης το μέγεθος δε μετράει τόσο, μιας και το φαρδύ μπορεί να γίνει fashion statement, τα παντελόνια εγκυμοσύνης χρειάζεται σίγουρα να εφαρμόζουν σωστά. Αν είναι, όμως, η πρώτη σας εγκυμοσύνη, δεν ξέρετε πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί το σώμα σας, ώστε να πάρετε το κατάλληλο μέγεθος. Ο κανόνας λέει ότι το ίδιο μέγεθος που είστε στα κανονικά ρούχα θα είστε και στα ρούχα εγκυμοσύνης, όμως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην αγοράσετε όλα τα ρούχα μαζί. Ένα κολάν εγκυμοσύνης τον 5ο μήνα, ένα τζιν τον 6ο και ούτω καθεξής.

Τι υφάσματα να προτιμήσω;

Δεν είναι λίγες οι μέλλουσες μανούλες που εμφανίζουν αλλεργίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ υπάρχει και ο φόβος μήπως κάποιες χημικές ουσίες από τα ρούχα περάσουν στο έμβρυο και το βλάψουν. Γι’ αυτό το λόγο, προτείνονται από τους γιατρούς τα οργανικά ρούχα εγκυμοσύνης από οικολογικά υλικά, όπως βαμβάκι και μετάξι, τα οποία έχουν παραχθεί σε βιολογικές καλλιέργειες και συνεπώς δεν έχουν απορροφήσει τοξίνες και άλλα βλαβερά πρόσθετα. Κάτι ακόμα που καλό είναι να προσέξετε είναι η ελαστικότητα του υφάσματος, η οποία σας εγγυάται και την τέλεια εφαρμογή του.

Με τι να συνδυάσω τα τζιν και τα κολάν εγκυμοσύνης;

Με το casual στυλ να είναι η απόλυτη τάση στη μόδα δεν έχετε να φοβάστε ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε μοντέρνες εμφανίσεις. Το τζιν εγκυμοσύνης ταιριάζει εξαιρετικά με ένα T-shirt και sneakers, ενώ το κολάν εγκυμοσύνης σας δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μια πουκαμίσα, ένα φόρεμα σε γραμμή Α ή ακόμα και με στενό μπλουζάκι και μια μακριά ζακέτα από πάνω.