Επισκευή ψυγείων General Electric: Γιατί χάνεται η ψύξη;

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απαιτούν επισκευή των ψυγείων General Electric είναι ότι αυτά δεν ψύχονται σωστά. Ειδικά στα ψυγεία-ντουλάπες, η βλάβη μπορεί να είναι πιο πολύπλοκη λόγω της διαφορετικής διαμόρφωσης. Αυτό το στυλ ψυγείου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα παραδοσιακά ψυγεία μονής πόρτας, αλλά ο καταψύκτης βρίσκεται στη μία πλευρά και το ψυγείο στην άλλη, οπότε ο κρύος αέρας κυκλοφορεί στην αντίθετη πλευρά, για να διατηρήσει το φαγητό κρύο. Πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ψύξη σε αυτού του τύπου τα ψυγεία. Οι ειδικοί στις επισκευές ψυγείων και πλυντηρίων της ServiceNowAthens.com κατέγραψαν τι πρέπει κανείς να προσέξει.

Φλάντζες

Ένας από τους κυριότερους τρόπους, με τους οποίους ένα ψυγείο μπορεί να χάσει την ψύξη είναι να υπάρχει απώλεια κρύου αέρα από τις πόρτες. Οι πόρτες του ψυγείου είναι σφραγισμένες με ένα ελαστικό περίβλημα που παγιδεύει τον κρύο αέρα στο εσωτερικό. Εάν το λάστιχο είναι βρώμικο ή έχει καταστραφεί, υπάρχει διαρροή του αέρα προς το εξωτερικό, οπότε τα φαγητά δεν διατηρούνται κρύα. Πρόκειται για ένα απλό πρόβλημα, το οποίο λύνεται με την αντικατάσταση του λαστίχου.

Φώτα

Το φως που ανάβει, όταν ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου δεν προκαλεί προφανώς πρόβλημα. Αν, όμως, αυτό είναι συνέχεια αναμμένο, τότε το σταθερό φως θα παράγει μια μικρή ποσότητα θερμότητας που θα διαταράξει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου. Ένας διακόπτης που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά της πόρτας σβήνει το φως όταν κλείνει η πόρτα, αλλά εάν ο διακόπτης δεν λειτουργεί σωστά, το φως θα παραμείνει μόνιμα αναμμένο. Ελέγξτε τον διακόπτη πατώντας με το δάχτυλό σας, για να δείτε αν σβήνει το φως, εφόσον υποψιάζεστε ότι αυτό είναι το πρόβλημα.

Ψυγείο με ανοιχτή πόρτα και φως.

Παγωμένα πηνία εξατμιστή

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες, για τις οποίες ένα ψυγείο GE δεν ψύχεται σωστά, είναι η βλάβη στις λειτουργίες αυτόματης απόψυξης. Εάν το πίσω μέρος του καταψύκτη καλύπτεται από στρώμα πάγου, τότε τα πηνία του εξατμιστή θα είναι πιθανώς παγωμένα, γεγονός που θα προκαλέσει ακατάλληλη ψύξη στη μονάδα. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το πλαίσιο που καλύπτει τα πηνία, για να βεβαιωθείτε ότι όντως έχει συσσωρευθεί πάγος. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να αφήσετε την πόρτα της κατάψυξης και του ψυγείου ανοιχτή, να αφαιρέσετε τα ευπαθή τρόφιμα και να αφήσετε τον πάγο να λιώσει. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε το ελαττωματικό τμήμα στο σύστημα απόψυξης.

Ανεμιστήρες

Εάν ένας από τους ανεμιστήρες δεν λειτουργεί σωστά, το ψυγείο δεν θα ψύχεται αποδοτικά. Ο ένας ανεμιστήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος του ψυγείου κοντά στα πηνία συμπυκνωτή και πρέπει να λειτουργεί όποτε λειτουργεί και ο συμπυκνωτής. Ο άλλος ανεμιστήρας είναι ο κινητήρας του εξατμιστή που κυκλοφορεί τον κρύο αέρα. Εάν αυτός ο ανεμιστήρας δεν ανάβει όταν η πόρτα του ψυγείου παραμένει ανοιχτή για περίπου τρία λεπτά, τότε ο κινητήρας πρέπει να αντικατασταθεί.

Διαβάστε στο Olive Magazine τα μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να αποφεύγεται με τον καταψύκτη σας.