Πως να επιλέξετε τις καλύτερες συνθέσεις σαλονιού

Οι συνθέσεις σαλονιού είναι απαραίτητες για κάθε σπίτι. Συμπεριλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεστε για το χώρο σας σε μια αρμονική σύνθεση. Για παράδειγμα, επιλέγετε έπιπλο τηλεόρασης, ντουλάπια, και ράφια που ταιριάζουν μεταξύ τους και κάνουν το σαλόνι σας κομψό χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η αισθητική στο χώρο μεταμορφώνεται και ο χώρος αναδεικνύεται ενώ παράλληλα γίνεται πιο πρακτικός και λειτουργικός.

Οι συνθέσεις σαλονιού Becozy προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις για τις ανάγκες που έχετε εσείς και ο χώρος σας. Παρακάτω θα δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε τις καλύτερες συνθέσεις σαλονιού που θα κοσμήσουν το σπίτι σας.

1. Η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη

Αφού έχετε καταλήξει στο ότι θα προμηθευτείτε μια σύνθεση σαλονιού για το χώρο σας, έχει πολύ μεγάλη σημασία να εξερευνήσετε τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά. Μπορείτε να βρείτε συνθέσεις μαζικής παραγωγής σε μεγάλα καταστήματα επίπλων ή να επιλέξετε εξατομικευμένες συνθέσεις σαλονιού στην Becozy. Με τη δεύτερη επιλογή θα είστε σίγουροι πως θα έχετε μια λύση προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες σας, από κατασκευαστές που μπορείτε να εμπιστευτείτε απόλυτα.

Ένα Macbook με ανοιχτή οθόνη και μια ιστοσελίδα επίπλων
Ηλεκτρονική έρευνα αγοράς / Unsplash.com

2. Πραγματοποιήστε σωστές μετρήσεις στις διαστάσεις του χώρου

Αφού ολοκληρώσετε την έρευνα αγοράς και έχετε κάποιες ιδέες ως προς το στυλ σύνθεσης που θα επιλέξετε, πρέπει να μετρήσετε το σαλόνι σας, και συγκεκριμένα το σημείο στο οποίο θέλετε να την τοποθετήσετε. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είστε βέβαιοι πως ανάμεσα στις συνθέσεις σαλονιού που έχετε ξεχωρίσει θα βρείτε αυτήν που ταιριάζει απόλυτα. Επίσης, φροντίστε να βεβαιωθείτε πως το έπιπλο της τηλεόρασης χωράει τη συσκευή σας άνετα για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Φυσικά, πάντα μπορείτε να στραφείτε προς τις custom συνθέσεις σαλονιού που βασίζονται στις διαστάσεις του δικού σας χώρου.

Έπιπλο με pickup επάνω και μια τραπεζαρία από μπροστά
Καθιστικό με pickup / Unsplash.com

3. Στυλ και διακόσμηση

Πρέπει να φροντίσετε ώστε οι συνθέσεις σαλονιού να δένουν αρμονικά με τη διακόσμηση και το ύφος του υπόλοιπου χώρου και των υπόλοιπων επίπλων. Τι στυλ έχετε στο σαλόνι σας; Μοντέρνο, κλασικό, bohο, minimal; Βρείτε αντίστοιχες επιλογές συνθέσεων για να αποκτήσετε κορυφαία αισθητική στο χώρο, ή επιλέξτε μια ουδέτερη, ασφαλή επιλογή σε λιτή γραμμή που μπορεί να ταιριάξει με κάθε σχεδιασμό σαλονιού.

Πορτοκαλί καναπές επάνω σε χαλί σε μια μοντέρνα σύνθεση σαλονιού
Μοντέρνο καθιστικό σαλονιού / Unsplash.com

4. Χρωματική παλέτα

Το χρώμα της σύνθεσης που θα επιλέξετε είναι επίσης ιδιαίτερης σημασίας. Πρέπει να επιλέξετε το χρώμα που σας βοηθά να χαλαρώσετε, να σας εμπνέει ζεστασία, ηρεμία, και αρμονία. Τα σύγχρονα σαλόνια είναι μεν υψηλής αισθητικής και στυλ, αλλά πρέπει να σας κάνουν να νιώθετε γαλήνη στο σπίτι σας. Με εξατομικευμένες λύσεις στις συνθέσεις σαλονιού της Becozy είναι βέβαιο πως θα αποκτήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε χωρίς συμβιβασμούς.

Τηλεόραση μέσα σε βιβλιοθήκη με το σαλόνι στο βάθος
Βιβλιοθήκη και τηλεόραση / Pexels.com

5. Επιλέξτε στυλ φωτισμού

Επικρατεί η μοντέρνα τάση να τοποθετείται κρυφός φωτισμός στις συνθέσεις σαλονιού. Είναι βέβαιο πως θα έχετε συναντήσει πολλές εικόνες στο Instagram με ταινίες LED που αλλάζουν χρώμα δημιουργώντας έτσι ένα διαφορετικό mood κάθε φορά στο σαλόνι ανάλογα με το φως. Αυτή είναι η πιο απλή λύση, ωστόσο μπορείτε να βρείτε συνθέσεις σαλονιού που έχουν έτοιμο ενσωματωμένο κρυφό φωτισμό.

Σύνταξη: Becozy.gr