Χαρακτηριστικά που θα βρεις μόνο στα Ιταλικά έπιπλα κουζίνας

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μια ιταλική κουζίνα τραβάει πάντα τα βλέμματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις σε ένα σπίτι που μόλις έχει ανακαινιστεί με ιταλικά έπιπλα κουζίνας και να μην εντυπωσιαστείς.

Μπορεί να μην ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που τα κάνει τόσο όμορφα, όμως αν είσαι στη φάση ανακαίνιση της κουζίνας σου ή κατασκευής νέου σπιτιού, τότε είναι λογικό να αναρωτιέσαι πώς θα μπορέσεις και εσύ να αποκτήσεις μια τόσο ξεχωριστή κουζίνα.

Ρωτήσαμε τους ειδικούς στα έπιπλα κουζίνας της Pagonas Home και μας εξήγησαν συνοπτικά τι είναι αυτό που κάνει μια κουζίνα κομψή, πρωτότυπη και λειτουργική. Ας δούμε παρακάτω ένα-ένα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα έπιπλα κουζίνας από την Ιταλία, ώστε να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να αναζητάς και πώς θα πετύχεις το ίδιο εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Ο μινιμαλισμός στα καλύτερά του

Αν σου αρέσει η στιλιστική απλότητα, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Ακόμα και οι κλασικές ιταλικές κουζίνες καταφέρνουν να προωθήσουν τη λιτότητα με έναν τρόπο που λατρεύουμε. Οι επιφάνειες είναι λείες, απουσιάζουν οι περίτεχνες λεπτομέρειες που βαραίνουν τη διακόσμηση και αναδεικνύεται η ποιότητα των υλικών. Στις μοντέρνες κουζίνες, μάλιστα, πολλές φορές απουσιάζουν τα χερούλια, ενώ ειδικοί μηχανισμοί εγγυώνται την ασφάλεια για μικρά παιδιά αλλά και τη λειτουργικότητα στην κουζίνα.

Λευκός πάγκος κουζίνας

Δεν υπάρχουν όρια

Η ρευστότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό του υψηλού γούστου στη διακόσμηση. Τέρμα πια οι αυστηρές γραμμές ανάμεσα στα έπιπλα.

Το πού τελειώνει το ένα έπιπλο και πού αρχίζει το άλλο, πού κλείνει η πόρτα και πού ξεκινάει το ντουλάπι είναι κάτι που δεν μας απασχολεί πια.

Απλώς, απολαμβάνουμε το εκλεπτυσμένο design και την ομοιομορφία που είναι υπεύθυνη για την αρμονία που αποπνέει η κουζίνα.

Ισορροπία με τη φύση

Η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε ισορροπία με το περιβάλλον γύρω μας είναι ζητούμενο της εποχής μας, ένας τρόπος να απολαύσουμε την ηρεμία και τη γαλήνη μέσα στο σπίτι μας. Αν αυτό είναι κάτι που νιώθεις σε μερικούς χώρους και θέλεις να το μεταφέρεις και στο σπίτι σου, τότε αυτό γίνεται με τη χρήση φυσικών υλικών με ελάχιστη επεξεργασία.

Ξύλο, γυαλί και μάρμαρο έχουν την τιμητική τους, ενώ και η χρήση του μετάλλου εντάσσεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο με γήινα χρώματα και χωρίς αισθητικές υπερβολές.

Κλασική κουζίνα, εσωτερική όψη

Απροσδόκητα χρώματα

Τα κλασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις κουζίνες είναι το καφέ, το μπεζ, το γκρι και το λευκό. Αν σου μοιάζουν βαρετά, δεν έχεις άδικο. Από την άλλη, οι φουτουριστικές κουζίνες με τα πολύ έντονα χρώματα ίσως σου φαίνονται ψυχρές ή υπερβολικές. Το δίλημμα αυτό μπορεί να λυθεί με έναν συμβιβασμό.

Στις ιταλικές κουζίνες, τα γήινα χρώματα συνδυάζονται με φωτεινές αποχρώσεις που δημιουργούν αντιθέσεις που λατρεύουμε. Φούξια ή πορτοκαλί ντουλάπια, κίτρινες καρέκλες και πάγκοι σε παστέλ πράσινο είναι μερικές μόνο από τις επιλογές, για να βεβαιωθείς ότι η κουζίνα σου δεn θα περάσει απαρατήρητη.

Νομίζεις ότι τα ιταλικά έπιπλα κουζίνας είναι άπιαστα για σένα; Ρίξε μια ματιά στις προτάσεις του Pagonas Home και σίγουρα θα βρεις την κουζίνα των ονείρων σου σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές που δεν θα πιστεύεις!

Πηγή: Alimos Online