Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ρούχα εργασίας για το κρεοπωλείο;

Ο σωστός ρουχισμός για τους επαγγελματίες κρεοπώλες είναι πλέον μεγάλη υπόθεση. Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις παλιάς τεχνολογίας και ξεπερασμένης αισθητικής και πρακτικότητας στολές των κρεοπωλών. Τα ρούχα εργασίας για τους επαγγελματίες στα κρεοπωλεία κρύβουν πίσω τους ολόκληρη επιστήμη, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες ώστε να γίνεται το επάγγελμα πιο εύκολο, αλλά και οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Πριν αγοράσετε ρούχα εργασίας για το δικό σας κρεοπωλείο, ή για να δουλέψετε εσείς σε ένα, πρέπει να έχετε υπόψιν μερικά στοιχεία για τις στολές, και πιο συγκεκριμένα, για τις ποδιές. Ας δούμε παρακάτω σε ποια σημεία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση πριν προχωρήσετε σε αγορά.

1. Φροντίστε για την ασφάλεια των τροφίμων

Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες επιτάσσουν τη χρήση ποδιάς για κάθε κατάστημα που ασχολείται με τρόφιμα. Στο κρεοπωλείο, είναι απαραίτητη η χρήση ποδιάς για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ποιότητας των κρεάτων. Οι καθαρές ποδιές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα ρούχα εργασίας καθώς βοηθούν στο να μη μολύνονται τα τρόφιμα από μικρόβια που κυκλοφορούν στο χώρο. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως έχετε όχι μια ποδιά, αλλά αρκετές στη διάθεσή σας, για να ελαχιστοποιήσετε τέτοιους κινδύνους.

Εργοστάσιο κρεάτων / PExels.com

2. Αναδείξτε την επαγγελματική σας εικόνα

Τα ρούχα εργασίας, και συγκεκριμένα οι ποδιές, καθιστούν εύκολο τον διαχωρισμό ρόλων σε ένα κατάστημα της βιομηχανίας τροφίμων, όπως το κρεοπωλείο. Σε μια μεγάλη μπουτίκ κρεάτων είναι πιθανό το κάθε πόστο να απασχολεί πολλούς εργαζόμενους. Συνεπώς, θα θέλατε να είναι ευδιάκριτοι οι ρόλοι του κάθε πόστου. Αυτό θα το πετύχετε με τις διαφορετικές ποδιές.

Πρέπει να προσέξετε ωστόσο να υπάρχει ομοιομορφία, σύμφωνη με τα χρώματα της μπουτίκ κρεάτων, το λογότυπο, την κουλτούρα, τη φιλοσοφία, αλλά και τα υπόλοιπα ρούχα εργασίας. Η υψηλή αισθητική στο σύνολο των ρούχων εργασίας μεταφράζεται από τους πελάτες σας ως κομψότητα και πως δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια. Γίνεται λοιπόν αυτόματα η σύνδεση πως τα προϊόντα σας θα είναι εξίσου ποιοτικά, και έτσι θα σας προτιμούν συνεχώς.

Κρεοπώλης με ποδιά / Unsplash.com

3. Τα ρούχα εργασίας πρέπει να βοηθούν στην εκτέλεση των καθηκόντων

Εκτός από την ασφάλεια των τροφίμων και των κρεάτων, είναι σημαντικό να προσέχετε και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και την άνεση τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Τα κοινά ρούχα δεν ενδείκνυνται για τέτοιες συνθήκες στις οποίες είναι εκτεθειμένοι καθημερινά και για πολλή ώρα οι εργαζόμενοι.

Τα ρούχα εργασίας στη βιομηχανία τροφίμων πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, οι ποδιές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά για να προστατεύουν τους εργαζόμενους από λεκέδες, ή το αίμα από το κρέας. Επίσης, πρέπει να είναι ειδικό το υλικό να αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες των ψυγείων αλλά και από λεπίδες μαχαιριών ή τροχών. Τα υποδήματα οφείλουν να είναι κατάλληλα, από ανθεκτικό και αντιολισθητικό υλικό για να αποφευχθούν ατυχήματα από τυχόν ολισθηρό δάπεδο. Τέλος, τα καπέλα είναι αναγκαίο αξεσουάρ των ρούχων εργασίας για να προστατεύουν τα τρόφιμα από τρίχες που μπορεί να πέσουν στα τρόφιμα.

Σημαντικό επίσης είναι όλα τα ρούχα εργασίας να είναι όσο το δυνατόν εφικτό άνετα. Η πολύωρη εργασία καταπονεί τους εργαζόμενους ενός κρεοπωλείου άρα τα υφάσματα πρέπει να αναπνέουν και τα παπούτσια να έχουν μαλακό πάτο και να είναι άνετα στο περπάτημα.