6 ιδέες για να μετατρέψετε το παλιό παιδικό δωμάτιο σε κάτι διαφορετικό

Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι, οι περισσότεροι γονείς αισθάνονται ένα τεράστιο κενό, το οποίο επιτείνεται, όταν βλέπουν σε καθημερινή βάση το παλιό παιδικό δωμάτιο άδειο και ψυχρό. Για να αποφύγετε αυτό το συναίσθημα της λεγόμενης «άδειας φωλιάς», μπορείτε να μετατρέψετε το δωμάτιο σε έναν διαφορετικό λειτουργικό χώρο που θα σας ευχαριστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα, επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα ή μετασχηματίζοντας τα ήδη υπάρχοντα παιδικά έπιπλα σε κάτι καινούριο. Παραθέτουμε παρακάτω μερικές ιδέες που μπορούν να σας ενθουσιάσουν:

Ξενώνας

Μια προφανής και χρήσιμη επιλογή για ένα άδειο υπνοδωμάτιο είναι η δημιουργία ενός δωματίου επισκεπτών. Για να γίνει η μετατροπή, θα πρέπει να αφαιρέσετε παιδική διακόσμηση που είχε το παιδικό δωμάτιο. Μπορείτε όμως να κρατήσετε κάποια από τα παιδικά έπιπλα του εφηβικού δωματίου. Όπως είναι για παράδειγμα το κρεβάτι και το κομοδίνο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε εξτρά χρήματα για τα βασικά.

Konstantaras.net - Κρεβατοκάμαρα Σοφία

Γραφείο

Το να υπάρχει ένα γραφείο στο σπίτι δεν είναι πολυτέλεια πια. Για πολλούς ανθρώπους έχει γίνει αναγκαιότητα καθώς όλο και περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι. Ένας ιδιωτικός χώρος με ησυχία θα σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ήδη υπάρχον γραφείο του παιδιού σας, το οποίο με ένα βάψιμο μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι εντελώς δικό σας.

Δωμάτιο για το χόμπι σας

Η δημιουργικότητα μπορεί να ανθίσει, όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι και έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Αν στρέψετε την προσοχή σας σε αυτό που σας φέρνει απόλαυση και ικανοποίηση, μπορείτε να βρείτε ένα χόμπυ και γιατί όχι, ένα καινούριο επάγγελμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απομακρύνετε το κρεβάτι και οποιοδήποτε άλλο έπιπλο δεν χρειάζεται για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Έτσι θα έχετε χώρο για τις DIY κατασκευές σας και οποιοδήποτε άλλο χόμπι θέλετε να κάνετε, από χορό μέχρι ζωγραφική ή κάποιο μουσικό όργανο και πολλά ακόμα. Όρεξη και διάθεση να έχετε και δραστηριότητες υπάρχουν πολλές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Konstantaras.net - Δωμάτιο Χομπι

Γυμναστήριο

Ένα γυμναστήριο στο σπίτι είναι ο ιδανικός τρόπος γυμναστικής, ειδικά μέσα στην πανδημία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να απομακρύνετε όλα τα έπιπλα και να τοποθετήσετε τα όργανα που θα χρειαστείτε. Από την πιο απλή επιλογή με έναν διάδρομο και έναν πάγκο γυμναστικής μέχρι αρκετά όργανα, στρώματα και λάστιχα. Το σίγουρο είναι ότι το πρώην παιδικό δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι ιδιαίτερα επωφελές για την ψυχική και τη σωματική σας υγεία.

Ανοιχτή ντουλάπα

Εάν έχετε ζήσει με μικροσκοπικές ντουλάπες για πολύ καιρό, μια ανοιχτή ντουλάπα (walk-in-closet) είναι μια εξαιρετική χρήση ενός εφεδρικού υπνοδωματίου. Άλλωστε ένα δωμάτιο ντουλάπα είναι το όνειρο των περισσότερων γυναικών και κάποιων ανδρών επίσης. Για να την δημιουργήσετε  δεν θα χρειαστείτε τα βασικά έπιπλα που συναντάμε στις κρεβατοκάμαρες. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ραφιέρες, συρταριέρες και κρεμαστές μπάρες ή γαϊδούρες για ρούχα και παπούτσια, όπως ονομάζονται οι ράγες ρούχων με ροδάκια. Φυσικά οι καθρέφτες δεν πρέπει να λείψουν. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο τον κατάλληλο εξοπλισμό για να φτιάξετε την δικής σας ανοιχτή ντουλάπα.

Konstantaras.net - Ανοιχτή Ντουλάπα

Βιβλιοθήκη

Για τους λάτρεις του βιβλίου, μια μεγάλη βιβλιοθήκη μαζί με χώρο ανάγνωσης είναι η ιδανική προσθήκη σε ένα σπίτι. Το καλό, μάλιστα, είναι ότι αυτή η επιλογή μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες λειτουργίες του δωματίου, όπως ξενώνα ή γραφείο, ενώ είναι και εύκολο να γίνει καθώς τα μόνα έπιπλα που θα χρειαστείτε είναι η βιβλιοθήκη και μια αναπαυτική πολυθρόνα.