5 επιδαπέδια φωτιστικά για industrial διακόσμηση ξενοδοχείων

Το industrial design είναι η νέα μόδα και στα ξενοδοχεία, αφού έχει αναγάγει το απλό και λιτό σε διακοσμητικό τρόπο έκφρασης. Το ξύλο και το μέταλλο σε minimal σχέδια έχουν την τιμητική τους και το ζητούμενο είναι πώς θα δημιουργηθούν χώροι που θα έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν, χωρίς να βαραίνουν αλλά και χωρίς να μοιάζουν πανομοιότυποι. Αυτό το στόχο μπορούν να τον εξυπηρετήσουν με μεγάλη ευκολία τα επιδαπέδια φωτιστικά. Τα επιδαπέδια φωτιστικά αποτελούν απαραίτητα στοιχεία σε ένα δωμάτιο, όμως ταυτόχρονα προωθούν και τη φουτουριστική διακόσμηση. Έτσι, μπορούν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία στο δωμάτιο να είναι πανομοιότυπα και με ένα καινοτόμο φωτιστικό το συνολικό ύφος να αλλάζει.

Τα πέντε παρακάτω ιδιαίτερα επιδαπέδια φωτιστικά σε βιομηχανικό design αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

επιδαπεδιο φωτιστικο προβολεας

Φωτιστικό-προβολέας

Το φωτιστικό που έχει έναν προβολέα στο πάνω μέρος του είναι ένα ιδιαίτερα μοντέρνο κομμάτι που θα μετατρέψει ακόμα και το πιο αδιάφορο δωμάτιο ξενοδοχείου σε μια διακοσμητική πρόταση. Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι δημιουργεί έντονο φωτισμό, οπότε δεν χρειάζεται κάποιο φωτιστικό οροφής, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα statement διακοσμητικό που κυριαρχεί στο χώρο, οπότε δεν απαιτείται η ύπαρξη και άλλων διακοσμητικών σε ένα λιτό δωμάτιο.

φωτιστικο με λαμπατερ και σωληνα

Φωτιστικό με λαμπατέρ και σωλήνα

Αν θέλετε να δέσετε αρμονικά το κλασικό με το industrial, τότε αυτό το φωτιστικό είναι ιδανικό. Από τη μία, διαθέτει άσπρο καπέλο που του δίνει μια vintage πινελιά και από την άλλη δημιουργεί μια επιβλητική αντίθεση με το μαύρο σωλήνα που είναι η επιτομή της βιομηχανικής αισθητικής. Το χρωματικό και στιλιστικό αυτό mix’ n’ match μπορεί από μόνο του να εκμοντερνίσει αμέσως το χώρο.

φωτιστικο με αμπαζουρ

Φωτιστικό με αμπαζούρ

Από την άλλη, αν έχετε επιλέξει εκκεντρική διακόσμηση για το δωμάτιο ή ψάχνετε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που θα φέρει θαλπωρή στο χώρο του lobby, τότε καλό είναι να κινηθείτε σε πιο κλασικές επιλογές. Ένα φωτιστικό δαπέδου με αμπαζούρ δεν στερείται μοντέρνου design, αν συνδυαστεί με ανοιχτό χρώμα ξύλου και ένα πρωτότυπο σχεδιασμό που θα μας θυμίζει γιατί το μοντέρνο μπορεί ταυτόχρονα να είναι και πολύ οικείο.

minimal μεταλλικο φωτιστικο

Minimal μεταλλικό φωτιστικό

Το minimal με το industrial είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οπότε σας προτείνουμε μια εκκεντρική επιλογή σε επιδαπέδιο φωτιστικό που θα φέρει μια φουτουριστική νότα στο χώρο. Σε ασημί χρώμα και σε ιδιόρρυθμο σχέδιο, το φωτιστικό αυτό τραβάει τα βλέμματα και φέρνει την αυστηρή γεωμετρία του μοντέρνου στα πιο σύγχρονα δωμάτια.

μαυρο μονοφωτο φωτιστικο

Μαύρο μονόφωτο

Το μαύρο είναι ένα αγαπημένο χρώμα στο industrial design, επειδή κατορθώνει να εντυπωσιάσει χωρίς καμία δυσκολία και χωρίς έμφαση στο χρώμα. Η αισθητική του σωλήνα αρκεί από μόνη της, για να αλλάξει όλη την εικόνα του κάθε δωματίου και να φέρει μια εκλεπτυσμένη πολυτέλεια αλλά και μια πρωτοτυπία που δύσκολα βρίσκει κανείς.

Το άρθρο είναι προσφορά της Echodeco