Τα 4 συχνότερα λάθη που κάνουμε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Για πολλούς, τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή, για να νιώσουν ξανά παιδιά, να χαρούν με την ψυχή τους και να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο μακριά από κανόνες. Η αίσθηση αυτή αποτυπώνεται σχεδόν πάντα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με την οποία αφήνουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει, να εμπνευστεί και να παίξει με χρώματα και λάμψεις. Σας καταλαβαίνουμε! Τα Χριστούγεννα είναι μια υπέροχη γιορτή, στην οποία όσα ξέραμε για τη διακόσμηση χαλαρώνουν και γενικά μπορούμε να πειραματιστούμε και να μην περιοριστούμε. Λέγεται πως τα Χριστούγεννα τίποτα δεν είναι κιτς. Ή μήπως όχι; Ας δούμε παρακάτω μερικά πολύ συχνά λάθη που γίνονται στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και τα οποία χαλούν τελικά το αποτέλεσμα. Φέτος, ας είμαστε το ίδιο δημιουργικοί αλλά λίγο περισσότερο προσεκτικοί και τελικά πιο εμπνευσμένοι!

Παντού φωτάκια

Εντάξει, όλοι λατρεύουμε τα φωτάκια. Είναι ο τρόπος που έχουμε βρει να δώσουμε φως στις μικρές μέρες του χειμώνα και να γεμίσουμε λάμψη το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού μας. Πολλοί, μάλιστα, εμπνεόμαστε και από τον στολισμό των μαγαζιών και τείνουμε να γίνουμε υπερβολικοί. Στα μαγαζιά στόχος είναι ο εντυπωσιασμός και η προσέλκυση της προσοχής του πιθανού πελάτη. Στα σπίτια, από την άλλη, θέλουμε απλά να νιώσουμε ζεστασιά. Δεν χρειάζονται, λοιπόν, υπερβολές ειδικά στην πρόσοψη του σπιτιού που συχνά μοιάζει βγαλμένη από αμερικάνικες ταινίες.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση με αστερι

Πολλά χρώματα

Σίγουρα τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των χρωμάτων, όμως δεν είναι και Απόκριες… Ωραία τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που μοιάζουν με ουράνιο τόξο, αλλά δεν ταιριάζουν πουθενά και τελικά δείχνουν βαριά στο μάτι. Αν θέλετε να αναδείξετε τόσο το δέντρο και τα στολίδια όσο και το σαλόνι σας, τότε θα εκπλαγείτε από το πόσο στιλάτη θα δείξει μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με διχρωμία, όπως κόκκινο με χρυσό ή ασημί με μπλε.

Δεκάδες διακοσμητικά

Όσο μεγαλώνουμε, μαζεύουμε πολλά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από δώρα, δικές μας αγορές, φιλανθρωπικά bazaar. Και κάθε χρόνο μας πιάνει η ίδια ανάγκη και ίδια νοσταλγία να τα βάλουμε όλα κάπου, όλα να βρουν τη θέση τους στη διακόσμησή μας. Έτσι, γεμίζουμε το σαλόνι με δεκάδες διακοσμητικά, που δεν ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους, το παραφορτώνουμε και τελικά το μόνο που καταφέρνουμε είναι τίποτα να μην μπορεί να αναδειχθεί. Αν δεν σας πάει η καρδιά να αφήσετε κανένα διακοσμητικό μέσα στην κούτα των χριστουγεννιάτικων, τότε μπορείτε να στολίσετε και άλλα δωμάτια, ώστε να ανασάνει λίγο το σαλόνι.

μεγαλα χριστουγεννιατικα δεντρα

Τεράστιο δέντρο

Και ποιος δεν θέλει να έχει ένα εντυπωσιακό δέντρο στο σπίτι του που θα φαίνεται από το παράθυρο σε όλη τη γειτονιά! Σε κάποια σπίτια, όμως, ένα δέντρο δύο μέτρα δεν χωράει και μοιάζει να πνίγεται. Κάθε πράγμα έχει τη θέση του και το υπερμέγεθες δέντρο δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Ή ακόμα και αν έχετε μεγάλο σαλόνι, μπορεί το δέντρο να μην ταιριάζει δίπλα στο παράθυρο, όπως συνηθίζεται. Ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, είναι προτιμότερο να στολίσετε ένα πιο μικρό δέντρο που θα είναι καλά στερεωμένο σε ένα ασφαλές σημείο. Και ας μην θαυμάζουν οι γείτονες το μεγαλύτερο δέντρο της περιοχής…