Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα κουτιά: 6 απίθανες ιδέες

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας διάφορα κουτιά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και σκεφτόμαστε να τα πετάξουμε. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για τα χάρτινα ή τα πλαστικά κουτιά, αλλά μια πολύ κακή ιδέα για τα κουτιά από ξύλο. Τα ξύλινα κουτιά έχουν από μόνα τους μια σημαντική υλική αξία, η οποία μπορεί να γίνει και διακοσμητική με τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Ένα καλοφτιαγμένο ξύλινο κουτί έχει τη δυναμική να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπετε το σπίτι σας, να σας δώσει λύσεις αποθήκευσης και τελικά να γίνει ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα στο χώρο σας. Ας δούμε παρακάτω πώς.

Οργανώστε τη βιβλιοθήκη σας

Σε όλες τις βιβλιοθήκες, εκτός από βιβλία, έχουμε και διάφορα άλλα πράγματα, όπως δεκάδες χαρτιά, περιοδικά και εφημερίδες, που χαλούν εντελώς την εικόνα τους. Για να δώσετε, λοιπόν, έναν πιο σοφιστικέ τόνο με μια τακτοποιημένη βιβλιοθήκη, μπορείτε σε ένα ράφι να βάλετε ένα ξύλινο κουτί, μέσα στο οποίο θα τοποθετήσετε όλα αυτά τα χαρτιά, τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε σε κάθε ράφι.

Φτιάξτε μια χειροποίητη βιβλιοθήκη

Αν έχετε περισσότερα ξύλινα κουτιά, μπορείτε να τα στερεώσετε όρθια, έτσι ώστε το ανοιχτό τους μέρος να κοιτάει μπροστά και όχι προς τα πάνω. Βάζοντας το ένα δίπλα ή πάνω στο άλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη σύνθεση, στην οποία θα βάλετε βιβλία.

ξυλινο μπαουλο

Αποκτήστε ένα σκαμπό

Αν το ξύλινο κουτί είναι σχετικά μεγάλο και καλής κατασκευής, μπορείτε να το γυρίσετε ανάποδα και να του βάλετε πάνω ένα μαξιλάρι. Μόλις αποκτήσατε με τον πιο φθηνό τρόπο ένα σκαμπό.

Καλύψτε τα με ύφασμα

Υπάρχουν μερικά ξύλινα κουτιά που δεν είναι πολύ όμορφα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε. Αντί να τα πετάξετε μετά από απέλπιδες προσπάθειες να αναδείξετε το χρώμα του ξύλου, μπορείτε να τα καλύψετε με ένα κομμάτι λινό ύφασμα και να φτιάξετε μια όμορφη σύνθεση που θα μπορεί να σταθεί ακόμα και στο σαλόνι ή να γίνει ένα διαφορετικό καλάθι για τα άπλυτα.

Στερεώστε τα σαν επιτοίχια ράφια

Μια ρουστίκ δυνατότητα για την κουζίνα είναι να καρφώστε τα ξύλινα κουτιά στον τοίχο είτε αφήνοντάς να κοιτούν προς τα πάνω είτε προς τα μπροστά. Έπειτα, μπορείτε εκεί να βάλετε πιάτα, ποτήρια ή τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο. Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και στην κρεβατοκάμαρα για τα καπέλα, τις ζώνες και τα μαντήλια.

Συρτάρια κάτω από το κρεβάτι

Δεν ξέρετε τι να κάνετε το χώρο κάτω από το κρεβάτι; Με μερικά ξύλινα κουτιά με χαμηλό ύψος, μπορείτε να αποκτήσετε συρτάρια για διάφορα μικροαντικείμενα. Αν τα κουτιά δεν είναι βαριά, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Αν είναι, τότε σας προτείνουμε να απαλύνετε με ένα γυαλόχαρτο τις άκρες τους και να περάσετε το ξύλο με βερνίκι, ώστε να μη γρατζουνάει το δάπεδο με την τραχιά του επιφάνεια.