Ξεχωριστές συνταγές με ζυμαρικά και ελληνικά super foods

Η ελληνική γαστρονομία είναι διάσημη παγκοσμίως για την υψηλή ποιότητα των υλικών της, τις ξεχωριστές και ελαφριές γεύσεις της και την ποικιλία των συνταγών της που συνδυάζουν διάφορα τρόφιμα, για να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Το τελευταίο διάστημα η τάση παγκοσμίως, με πλήθος συνταγών και άρθρων, είναι τα λεγόμενα super foods, οι τροφές όπως η κινόα, το ιπποφαές και η σπιρουλίνα, που είναι υγιεινά και δίνουν πολλή ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό. Πολλά από αυτά τα super foods, όπως η κινόα, δεν είναι εύκολο να βρεθούν στην Ελλάδα ή ακόμα και όταν είναι ελληνικά, όπως η σπιρουλίνα, είναι δυσεύρετα ή πολύ ακριβά. Ωστόσο, η ελληνική γαστρονομία περιλαμβάνει και άλλα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως super foods, αφού προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια και ευεξία χωρίς λιπαρά και ανθυγιεινές ουσίες. Αυτά τα ελληνική τρόφιμα μπορούν να συνδυαστούν με ζυμαρικά, ώστε να προκύψει ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα.

Το σαφρόν ή αλλιώς κρόκος Κοζάνης είναι η απόλυτη υπερτροφή, καθώς θεωρείται το καλύτερο αντιοξειδωτικό που καθαρίζει το αίμα και προλαμβάνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και καρκίνο. Συνδυάστε το με ρύζι ή ταλιατέλες και ελάχιστη κρέμα γάλακτος, αν θέλετε ένα πιο χορταστικό αποτέλεσμα. Θα δώσει στο πιάτο σας ένα υπέροχο κίτρινο χρώμα και μια ξεχωριστή γεύση που ξετρελαίνει τους πάντες.

Μια εύκολη συνταγή για ζυμαρικά είναι και η παρασκευή τους με καρύδια. Επίσης με λίγη κρέμα γάλακτος και πένες θα δημιουργήσετε ένα γεύμα που θα προσφέρει χάρη στα καρύδια καλές θερμίδες, αφού αυτοί οι ξηροί καρποί έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και προλαμβάνουν τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κύτταρων.

Μη φοβηθείτε να προσθέσετε στο μαγείρεμα ξύδι. Η παραγωγή ξυδιού στη χώρα μας έχει δημιουργήσει διάφορα είδη ξυδιού για μαγείρεμα που έχουν τη βάση τους στην ποικιλία μπαλσάμικο και με την κρεμώδη υφή τους μπορούν να απογειώσουν κάθε πιάτο. Το ξύδι ταιριάζει πολύ στις μακαρονοσαλάτες που τρώγονται κρύες και συνδυάζονται τέλεια με τόνο ή σολομό. Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά το ξύδι φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και περιέχει ελάχιστες θερμίδες.

μελι και κανελα

Το μέλι και η κανέλα είναι επίσης πολύ ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και οι παραγωγοί ελληνικών τροφίμων τονίζουν πως στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού και κανέλας έχει ως αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας προϊόντα. Σε συνδυασμό μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο τσάι, τον καφέ, το χυμό σας και γενικά σε οποιοδήποτε ρόφημα, αντικαθιστώντας την εξαιρετικά βλαβερή ζάχαρη. Στο μαγείρεμα μπορείτε να δώσετε μια ιδιαίτερη, πολίτικη γεύση στη σάλτσα ντομάτας των ζυμαρικών σας αν προσθέσετε μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα, ενώ θα εκπλαγείτε από μια ξεχωριστή συνταγή για ζυμαρικά που δημιουργεί ένα υπέροχο πιάτο με λίγη κρέμα γάλακτος, μέλι και φουντούκια. Αν σας αρέσει ο συνδυασμός του γλυκού με το αλμυρό, σίγουρα αυτό το πιάτο δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους, δίνοντάς σας την ενέργεια που επιθυμείτε και κάνοντας καλό στον οργανισμό σας με το θαυματουργό μέλι και τα εξαιρετικής διατροφικής αξίας φουντούκια.