Μοντέρνες κουζίνες: 4 ξεχωριστά tips για να τις αναδείξετε

Οι μοντέρνες κουζίνες είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη διακόσμηση ενός δωματίου που δεν είναι μόνο χρηστικό αλλά και ένα αγαπημένο μέρος που περνάμε πολλές ώρες της ημέρας. Αν, λοιπόν, είστε κι εσείς στη διαδικασία να ανακαινίσετε την κουζίνα σας και να την εκμοντερνίσετε, τότε καλό είναι να γνωρίζετε κάποια πολύ χρήσιμα tips, για να το κάνετε με στυλ αλλά και πρακτικότητα. Παρακάτω, θα διαβάσετε τα πιο βασικά από αυτά που πρέπει να θυμάστε σε όλα τα στάδια της ανακαίνισης.

Εργονομία

Σε έναν χώρο, στον οποίο κάνουμε αρκετές δουλειές, βασικό ζητούμενο είναι να νιώθουμε άνετα σε όλες μας τις κινήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να στοχεύσουμε στην εργονομία. Καθαρές γραμμές, σαφείς διάδρομοι και ευελιξία στα έπιπλα είναι το χρυσό τρίπτυχο της επιτυχίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσετε σε πολυμορφικά στοιχεία. Ένα παράδειγμα που βλέπουμε συχνά στις μοντέρνες κουζίνες είναι η νησίδα που μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως πάγκος εργασίας όσο και ως αποθηκευτικός χώρος. Επίσης, ο πάγκος με την προσθήκη μερικών σκαμπό μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο τραπέζι για το καθημερινό φαγητό.

εργονομια στα επιπλα κουζινας

Στιλιστικός εντυπωσιασμός

Η σύγχρονη διακόσμηση επιτάσσει πλέον τον εντυπωσιασμό με statement κομμάτια. Αυτό έχει το πρακτικό αντίκρισμα ότι δεν αρκεί να είναι όλα άψογα, τακτοποιημένα και όμορφα. Πρέπει να επιλέξετε κάποια στοιχεία, τα οποία θα τραβούν τα βλέμματα. Έξυπνα σχέδια, εντυπωσιακά patterns, ανάγλυφες λεπτομέρειες, μαρμάρινες επιφάνειες με εμφανή τα νερά του μαρμάρου, ταπετσαρίες και υφάσματα σε έντονα χρώματα θα δημιουργήσουν αυτή την επιθυμητή διαφορετικότητα.

 

Πρακτικοί μηχανισμοί

Κάτι ακόμα που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την κουζίνα οργανωμένη και τακτική είναι οι έξυπνοι μηχανισμοί στα ντουλάπια και τα συρτάρια. Κρυφοί φωτισμοί, συρόμενες θήκες για τις κατσαρόλες και συρτάρια που προσαρμόζονται στις γωνίες είναι μερικές μόνο από τις ιδιοφυείς λύσεις που παρέχονται για τις μοντέρνες κουζίνες και οι οποίες θα κάνουν την καθημερινότητά σας στο μαγείρεμα αλλά και το φαγητό ασύγκριτα ευκολότερη. Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τον επιπλέον κόπο για απλά πράγματα και να μας εξασφαλίσει χώρο από το πουθενά.

 

Διαφορετικά στυλ

Κάτι ακόμα που μας έχει μάθει η σύγχρονη διακόσμηση είναι ότι δεν χρειάζεται να κολλάμε σε ένα στυλ. Οι μοντέρνες κουζίνες δεν είναι απαραίτητο να αποτελούνται μόνο από λιτά και απλά έπιπλα, αλλά μπορούν να εντάσσουν και το κλασικό στις γραμμές τους. Το mix’ n’ match είναι τάση, οπότε μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα και να μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε. Για παράδειγμα, ακόμα και στην πιο μοντέρνα κουζίνα, ένα ρετρό ξύλινο τραπέζι μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά στη διακόσμηση και να αποτελέσει ένα πολύ επιβλητικό κομμάτι που θα φέρει ποικιλία και ενδιαφέρον στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Βρείτε την κουζίνα των ονείρων σας στο Biente.gr