Ποια σκουλαρίκια σας ταιριάζουν ανάλογα με το πρόσωπό σας;

Τα σκουλαρίκια αποτελούν πολύ αγαπημένα κοσμήματα για κάθε γυναίκα, αφού μπορούν να δώσουν στην εμφάνισή της άλλον αέρα. Έχουν όμως μια ιδιαίτερη ιδιότητα που τα κατατάσσει στα «δύσκολα» κοσμήματα. Βγαίνουν σε πολλά σχήματα και δεν ταιριάζουν όλα σε όλα τα πρόσωπα, ενώ η γειτνίασή τους με το πρόσωπο θέλει προσοχή στον τομέα αυτό. Συνεπώς, καλό είναι να γνωρίζετε ποιος τύπος σκουλαρικιού ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και να εντυπωσιάσετε τους πάντες φορώντας σκουλαρίκια που αναδεικνύουν τα όμορφα χαρακτηριστικά σας με αρμονία.

Τριγωνικό πρόσωπο

Τα πρόσωπα σε τριγωνικό σχήμα χαρακτηρίζονται οπτικά από τη δημιουργία ενός μικρού κενού που δημιουργείται στο κάτω μέρος του προσώπου κοντά στο λαιμό. Έτσι, σκουλαρίκια που καλύπτουν αυτό το κενό, όπως μακριά σκουλαρίκια με όγκο στο τέλος τους είναι ιδανικά.

Μεγάλα στρογγυλά κρεμαστά σκουλαρίκια σε γυναίκα

Μακρύς λαιμός

Γενικά, τα μακριά σκουλαρίκια ταιριάζουν σε πρόσωπα με μακρύ λαιμό, αφού μόνο έτσι φαίνονται όμορφα και η απόσταση από τα μάτια μέχρι τη βάση του λαιμού στολίζεται με κάτι που την κάνει να δείχνει μικρότερη.

Μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια, ασπρόμαυρη φωτογραφία

Κοντός λαιμός

Αντίθετα, στον κοντό λαιμό είναι ταιριαστά τα σκουλαρίκια σε σχήμα δάκρυ, καθώς και τα καρφωτά σκουλαρίκια σε διάφορα σχέδια, τα οποία, επειδή δεν έχουν μήκος, τραβούν το βλέμμα στο αυτί και όχι στον κοντό λαιμό.

Χρυσά κοντά σκουλαρίκια σε σχήμα δάκρυ σε μαύρη γυναίκα

Στρογγυλά πρόσωπα

Στα στρογγυλά πρόσωπα πρέπει να δημιουργηθεί κάποιου είδους αντίθεση μέσω των σκουλαρικιών, έτσι ώστε να μειωθεί οπτικά ο όγκος του προσώπου. Έτσι, πρέπει να αποφεύγονται τα σκουλαρίκια κρίκοι, ενώ πολύ αποτελεσματικά είναι τα μακριά και κυρίως τα λεπτά σκουλαρίκια.

Κρεμαστά κοντά ασημένια σκουλαρίκια σε κοπέλα

Οβάλ πρόσωπα

Στα οβάλ πρόσωπα δίνεται έντονα η αίσθηση του μήκους, οπότε τα σκουλαρίκια θα λειτουργήσουν ως εξισορροπητικά σε αυτό. Γενικά, ο μόνος περιορισμός στα οβάλ πρόσωπα είναι τα μακριά σκουλαρίκια που ξεπερνούν την άκρη του προσώπου, αφού έτσι θα τονιστεί ακόμα περισσότερο το μακρύ πρόσωπο.

Έντονα κοντά σκουλαρίκια, ασπρόμαυρη φωτογραφία γυναίκας

Παραλληλόγραμμα πρόσωπα

Στα παραλληλόγραμμα πρόσωπα ταιριάζουν ιδιαίτερα τα μεγάλα σκουλαρίκια. Ωστόσο, πρέπει και εδώ να δοθεί προσοχή, ώστε αυτά να μην ξεπερνούν το μήκος του προσώπου, αφού και στα παραλληλόγραμμα πρόσωπα υπερισχύει το μάκρος οπτικά.

Μεγάλα ιδιαίτερα σκουλαρίκια

Τετράγωνα πρόσωπα

Στα τετράγωνα πρόσωπα τα πλέον κατάλληλα σκουλαρίκια είναι οι κρίκοι αλλά και όσα έχουν αλυσίδα με κάποιο διακοσμητικό στην άκρη, αρκεί να μην κατεβαίνουν κάτω από το πηγούνι. Ακόμα, τα σκουλαρίκια που εφαρμόζουν κολλητά επάνω στο αυτί τονίζουν αυτό το όμορφο σχήμα με τον ιδανικότερο τρόπο.

Μεγάλα σκουλαρίκια κρίκοι

Σχήμα διαμάντι

Στα πρόσωπα με σχήμα διαμάντι πρέπει να επιλέγονται σκουλαρίκια με όγκο και μήκος. Τα ογκώδη σκουλαρίκια θα φέρουν ισορροπία με τις αναλογίες του προσώπου και θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο σύνολο.

Έντονα κρεμαστά σκουλαρίκια σε γυναίκα, ασπρόμαυρη φωτογραφία

Σχήμα καρδιάς

Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιάς χρειάζονται κοντά και φινετσάτα σκουλαρίκια που θα δίνουν ισορροπία και ομοιομορφία στην εμφάνιση.

Χρυσά κοντά κρεμαστά σκουλαρίκια με έντονη λεπτομέρεια στο τέλος, σε μελαχρινή γυναίκα

Κούρεμα

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή των σκουλαρικιών παίζει και το κούρεμα που πλαισιώνει το πρόσωπο. Όταν τα μαλλιά είναι κοντά, τα πολύ ογκώδη και μακριά σκουλαρίκια μπορεί να δείχνουν ασύμμετρα και υπερβολικά, ενώ στα μακριά μαλλιά τα μικρά καρφωτά σκουλαρίκια ενδέχεται να μη φανούν καν, οπότε χρειάζεται κάτι πιο εντυπωσιακό που θα καταφέρει να ξεχωρίσει.

Μικρά καρφωτά σκουλαρίκια σε γυναίκα με κοντό κούρεμα

Διάλεξε τα δικά σου σκουλαρίκια στο JewelStories.com, εάν δεν ξέρεις το σχήμα του προσώπου σου μάθε πως να το βρεις.