Πως να περάσετε δημιουργικά απογεύματα στο σαλόνι σας

Αλλάξτε εντελώς τα απογεύματά σας και φτιάξτε τη διάθεση σας δημιουργώντας στο σαλόνι σας μικρές καθημερινές γιορτές για την οικογένειά σας και για τους φίλους σας. Το σαλόνι είναι η ‘’ψυχή’’ ενός σπιτιού, είναι κρίμα να το αφήνετε κρύο και άδειο και να μην το αξιοποιείτε.

 

Χαρείτε τα έπιπλα σας

Τα έπιπλα σαλονιού όσο πιο ποιοτικά είναι τόσο πιο πολύ θα πρέπει να τα χαίρεστε και αυτό γιατί σε αυτά τα έπιπλα δεν υπάρχει ο φόβος να μην χαλάσουν, διότι τα ποιοτικά υλικά τους είναι η εγγύηση πως τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί στα έπιπλα σας. Εννοείται φυσικά πως η κατάλληλη φροντίδα χρειάζεται, αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε και υπερβολές.

 

Προσκαλέστε φίλους

Δημιουργήστε μία όμορφη ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας και προσκαλέστε φίλους για να περάσετε μαζί τους χρόνο στο ζεστό σπίτι σας, παρά σε κάποιο κρύο καφέ. Καθίστε αναπαυτικά στα ωραία χειροποίητα έπιπλα σας και μιλήστε μαζί τους, καθώς θα απολαμβάνετε κάποιο ωραίο ρόφημα. Καλέστε φίλους που είχατε να δείτε αρκετό καιρό, για να έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε μαζί τους όλα όσα σας απασχολούν, αλλά και τα ευχάριστα νέα σας, στο πιο όμορφο περιβάλλον του κόσμου που δεν είναι άλλο από το σπίτι σας.

Δες 12 ταινίες θρίλερ για να δεις με την παρέα σου

φιλοι καθιστικο σαλονι

Παίξτε με τα παιδιά σας

Όσοι έχετε παιδάκια μικρής ηλικίας είναι κρίμα να μην παίζετε μαζί τους στο σαλόνι σας, το σαλόνι είναι χώρος για να τον ζεις, όχι για να τον χαζεύεις. Πάρτε τα παιδιά σας από το χέρι και διαβάστε τους ένα ωραίο παιδικό βιβλίο ή ένα παραμύθι, πείτε τους δικές σας φανταστικές ιστορίες για να χαρούν ή παίξτε μαζί τους κάποιο έξυπνο παιχνίδι, ένα επιτραπέζιο ή ένα πάζλ είναι εξαιρετικές επιλογές. Θα νιώσετε αμέσως πιο όμορφα και θα δείτε και τα παιδάκια σας αμέσως πολύ πιο ευτυχισμένα.

παιδια σαλονι

Διαβάστε τα αγαπημένα σας βιβλία

Δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος για να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα από το να απολαύσετε το αγαπημένο σας βιβλίο, στο σαλόνι σας. Ηρεμήστε και αφήστε τις έννοιες και τα  άγχη έξω από  την πόρτα του σπιτιού σας, κάθε μέρα δικαιούστε και θα πρέπει να αφιερώνετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να χαλαρώνετε και να νιώθετε καλύτερα.

Δες 6 καλά πράγματα που σου συμβαίνουν όταν διαβάζεις βιβλία

διαβαστε τα αγαπημενα σας βιβλια στο σαλονι

Διοργανώστε βραδιές ταινίας

Επιλέξτε την αγαπημένη σας ταινία και στη συνέχεια μαγειρέψτε το πιο νόστιμο φαγητό σας. Έπειτα καλέστε  τους φίλους σας ή όποιο άλλο πρόσωπο θεωρείτε εσείς πως θα έπρεπε να δει μαζί σας αυτή την ταινία και απολαύστε ένα υπέροχο απόγευμα στο δικό σας μικρό, προσωπικό cinema.

βραδια ταινιας στο σαλονι

Αφήστε τις νότες να γεμίσουν το χώρο

Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει και απλά αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας να ακούσει προσεκτικά και χωρίς κανένα απολύτως άγχος τη μελωδία. Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα, που δεν κοστίζουν τίποτα κι όμως έχουν πολύ ευεργετικές ιδιότητες για την ψυχολογία σας. Σκεφτείτε πόσο καλό θα σας έκανε ένα τέτοιο απόγευμα μετά από μία δύσκολη μέρα γεμάτη ένταση και σκληρή δουλειά.

μουσικη στο σαλονι

Ζήστε χωρίς άγχος

Όποια ώρα της μέρας και αν είναι σε όποιο δωμάτιο και αν βρίσκεστε ότι και αν σας έχει συμβεί μέσα στη μέρα πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε, δεν υπάρχει τίποτα που να μην περνάει όταν βρίσκεστε στο υπέροχο σαλόνι σας και χαλαρώνετε ήρεμοι.